Gündem AK Parti İBB adayı Murat Kurum sahaya indi: İstanbul’a trafik müjdemiz olacak

AK Parti İBB adayı Murat Kurum sahaya indi: İstanbul’a trafik müjdemiz olacak

09.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçim çalışmalarına Eyüp’ten start veren Kurum, “Önümüzdeki süreçlerde İstanbullulara trafik noktasında çok önemli müjdelerimiz olacak. İki önemli başlığımız var. Biri ulaşım diğeri kentsel dönüşüm” diye konuştu.

ALEYNA SEVİMAK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına başladı. İlk durağı Eyüpsultan Camii olan Kurum, burada kıldığı sabah namazının ardından Eyüpsultan türbesinde dua ettikten sonra vatandaşlara çorba dağıttı. Murat Kurum daha sonra da, Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi’ni ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın mezarını ziyaret etti.

Haberin Devamı

“Dualarla başlayacağız, dualarla bitireceğiz. Hiçbir zaman polemiklerin içinde olmayacağız” diyen Kurum, İstanbul’un ulaşım çilesi ve deprem riskine yönelik çözümler sunacağını kaydetti. Ekibiyle aylardır saha araştırmaları yaptıklarını kaydeden Kurum, şunları söyledi:

“Öne çıkan konularımız belli. Başta ulaşım deprem riskimiz kentsel dönüşüm, İstanbul’un güvenliği huzuru. İstanbul’da her rengimizi kucaklayacağız. Kimseyi ötekileştirmeden Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Alevisiyle Sünnisiyle tüm vatandaşlarımızla birlikte İstanbul’u yöneteceğiz. Bu aziz şehri yeniden ihya etmek için gayret göstereceğiz. İstiyoruz ki; İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışmaktır. Yuvalarımızı dayanıklı ve güvenilir bir hale getirmek istiyoruz.

Haberin Devamı

'ENERJİMİZ VAR'

Merhum Kadir Topbaş ağabeyimizin bırakmış olduğu eserleri, o bayrağı yeniden alacağız. Ve hep birlikte, bütün buradaki belediye başkanı arkadaşlarımla inşallah çok daha yukarıya taşıyacak adımları atacağız. İstanbullu kardeşlerimiz, İstanbul’la gurur duyacak. İstanbul’da yaşamaktan mutlu olacaklar. Mevcut yönetim metro hattını 2 katına çıkaracağını ifade etmiş olmasına rağmen son 5 yılda sadece ve sadece 17 kilometrelik metro hattı ihalesi yaptı. İstanbul’daki bu trafik çilesini bitirebilmek için de alternatif güzergahlar, yollar yapmak durumundasınız. Önümüzdeki süreçlerde İstanbullulara trafik noktasında çok önemli müjdelerimiz olacak. İki önemli başlığımız olacak. Biri ulaşım diğeri kentsel dönüşüm. Hedeflerimiz var. Heyecanımız var. Gençliğimiz var. Enerjimiz var.”

ÜSKÜDAR'DA YOĞUN İLGİ

Üsküdar’da vatandaşlarla buluşup balıkçı halini ziyaret eden Kurum’a ilgi yüksekti. Esnafın sorunlarını dinleyerek tek tek yanıtlayan Kurum, vatandaşlarla da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurum, Üsküdar’da da kentsel dönüşümle ilçenin depreme yönelik güvenli hale getirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

'ONLAR GİBİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ'

“Deprem tehdidi bu ülkede terörle mücadele kadar önemlidir. Hemen deprem yarın olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapacağız. İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayacak” diyen Kurum, bir vatandaşın, ‘Yeni İBB yönetimi tarafından işten çıkarılanlarla ilgili ne yapacaksınız’ sorusu üzerine, “Haksız yere işten çıkarılan herkesi işe alacağım ve onlar gibi kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız” cevabını verdi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği saha ziyareti esnasında Kurum ve beraberindekiler, zaman zaman yoğunluktan yürümekte zorlandı.

Haberin Devamı

BAHÇELİ'DEN HAYIRLI OLSUN TELEFONU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum’u telefonla arayarak, adaylığı için “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Kurum da teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Hürmetlerimi sunuyorum. Bizzat gelip, ziyaret edeceğiz kabul ederseniz. Çok teşekkür ediyorum. Burada il başkanlığındayız. Bütün il başkanlığımızın, milletvekillerimizin selam, saygı ve hürmetleri var” dedi.