Gündem İstanbul'da polise silahlı saldırı

İstanbul'da polise silahlı saldırı

11.12.2012 - 15:05 | Son Güncellenme:

İstanbul Gaziosmanpaşa'da silahlı saldırıya uğrayan bir polis kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

İstanbulda polise silahlı saldırı

Mücahit Daşdan adlı polis memurunun şehit olduğu terörist saldırıyı gerçekleştirilen kadın teröristin kaçmaya çalışırken peşine düşen sivillere de ateş açtığı bu ateş sırasında 4 sivilin yaralandığı, buna rağmen kaçmayı başaramadığı ve sivil bir polisin de yardımıyla yakalandığı öğrenildi. Öte yandan adının N.A olduğu öğrenilen kadın teröriste eşlik eden bir erkek şüphelinin de olabileceği bu kişinin olaydan sonra Eyüp yönüne doğru kaçarak izini kaybettirdiği iddia edildi.

Haberin Devamı

HAYATINI POLİS KURTARDI, O, POLİSİ ŞEHİT ETTİ

Polis Memuru Mücahit Daştan'ın şehit eden terörist N.A.'yı polis, linç etmek isteyen kalabalığın arasından çıkarmıştı. Gaziosmanpaşa'da bugün Polis Memuru Mücahit Daştan'ı şehit olduğu, 3 kişinin de yaralandığı hain saldırının faili kadın terörist N.A. ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre kadın terörist N.A.'yı, linçten yine polis kurtardı.

Kadın terörist N.A., 2005 yılında Trabzon'da TAYAD'lı aileler adına bildiri dağıtmak istemesi nedeniyle Trabzonlular tarafından linç edilmek istendi. Ancak N.A.'yı öfkeli kalabalığın arasından polisler kurtardı. O anlar, DHA kameraları tarafından da 2005 yılında saniye saniye görüntülenmişti.


İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Haberin Devamı

ŞEHİT POLİSİN SON GÖRÜNTÜSÜ
SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

ŞEHİT POLİSİ İZLEYİP PUSU KURMUŞ

Kadın teröristin adliyede görevli olan ve her gün aynı saatlerde GOP Meydandan geçen Mücahid Daşdan adlı polis memurunu takip ettiği ve bugün yakın mesafeden üzerine 8 el ateş ettiği öğrenildi. Olay yerinde şehit düşen polis memuru yakındaki bir hastaneye sedyeyle götürüldü. O sırada yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ YERDE DERSANELER DE VARDI

Öte yandan saldırının gerçekleştirildiği saatte sokakta bulanan iki büyük dersanenin dağılma saatine denk gelmesi ve bölgenin her zamankinden daha kalabalık olması dikkat çekti.

ACİL DOKTORLARI OLAY YERİNE KOŞTU.

Bu arada yakındaki hastanenin doktorları hemen olay yerine giderek ilk müdahaleyi burada yaptı. Sedyeye konulan polis memuru doktorlar tarafından hastanenin acil servisine taşındı. İlk müdahaleyi yapan doktar Polis memuru Daşdan'ın başından ve sırtından ağır yaralar aldığı tüm müdahalelere rağmen kendisini kurtaramadıklarını söyledi. Acil ekibinden bir başka doktar da yaralı vatandaşların durumu hakkında bilgi verdi. Hastane önünde bekleyenler arasında teröristi etkisiz hale getirip yakalayan sivil polis memurunun da beklemesi dikkat çekti.