Gündem İttifaka veda mı etti? Eski CHP'li Sevigen'den Akşener yorumu

İttifaka veda mı etti? Eski CHP'li Sevigen'den Akşener yorumu

26.08.2023 - 17:18 | Son Güncellenme:

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifak ortaklarına 'Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmediler' sözlerini değerlendirdi.

CNN TÜRK canlı yayınında Kaan Temeltaş'a konuk olan eski CHP'li Sevigen'in açıklamalarından satır başları şöyle; Meral hanım 'Hem yapacağız' dedi, 'Hem yapmayacağız' dedi. Öyle bir babayiğitlik yaptı. Böyle bir meydan okur gibi yaptı.

Haberin Devamı

Alanı gördünüz değil mi? Alan ne kadar zayıf. Böyle iddialı bir partinin o kadar zayıf ki... 19, 20 ilin afişlerini gördüm. Çok zayıf. İktidara yürüyecek ya da iktidara ortak olmak isteyen başka partilere meydan okuyan bir partinin toplantısı böyle olur mu?

Toplumun Meral hanıma inancı kalmamış. Meral hanımın son seçimlerde yaptığı tutarsızlık toplumda ciddi gözünden düşürmüş. O eski kendi havası da yok. Dikkat edin... Siyasi bir öfke kontrolüne ihtiyacı var. Hem barış istiyor, hem kendisi bağırıyor.

"İTTİFAKA VEDA ETMEDİ"

Masadaki ortakların hepsine racon kesti, fırça çekti ve 'Hiçbirinizi istemiyorum' dedi. Yani burada Kemal beye de hatta iki tane çok methettiği belediye başkanına da. Bundan sonraki seçimler yine göreceksiniz, dönecektir. Söylediğim hep haklı çıkıyor. Yine ittifak yapacak.

Haberin Devamı

İttifaka veda etmedi. Ben ittifaka veda olduğunu zannetmiyorum. Bu meydan okumadır. Siyasetin dili, kimse bilmez bunu... Ali Babacan bir babayiğitlik yaptı. Genel seçimlerde 6'lı masa toplanırken 'Ben tek başıma amblemimle gireceğim' dedi, ne olu? Geldi bizim CHP'ye yamandı. Ondan sonra CHP'yi kötülemeye başladı. Ama kendi gücüyle girmedi.

"MEYDAN OKUYOR AMA AÇIK KAPI BIRAKTI"

Şimdi de Meral hanım meydan okuyor. Aynı meydan okumak. En sonda açık kapı bıraktı. Hatta MHP'ye bile açık kapı bıraktı. Devlet beyin 'Gelin komşu olalım' lafına eskiden Devlet bey bir laf ettiği zaman o meydan okuyan, haykıran Meral Akşener nerede? Hiçbir tek kelime etmedi. Demek istiyorum ki; bazı beldelerde MHP ile de işbirliği yapabilir benim anladığım.

Ama İstanbul'da Ankara'da 'Fedakarlık yapmak bize düşer' demesi kapıları kapatmadığının belirtisidir.

İttifaka veda mı etti Eski CHPli Sevigenden Akşener yorumu

YEREL SEÇİMLERDE İYİ PARTİ'NİN BEKLENTİSİ DAHA MI FAZLA OLACAK?

İYİ Parti'nin seçime ayrı girerse hiçbir yerden seçimi kazanacağını zannetmiyorum. 17 yerde sanırım Meral hanımın belediyesi var Türkiye'de, küçük beldelerde adayın çok önemli olmasından dolayı diğer adayların çok güçlü olmasından dolayı kazanabilir.

Meral hanımın geçen dönemden daha düşük oyu var. O eski oy gitti. Yüzde 9, yüzde 10 oylar gitti.

Haberin Devamı

İYİ Parti içindeki bazı insanlar hatta Devlet Bahçeli'nin çağrısına yumuşak bile bakıyorlar, arzuyla bakıyorlar. Diyorlar ki; 'Devlet bey bizi çağırıyor.'

Partilerin oyları çok zayıf olduğu zaman muhakkak sığınacak bir liman ararlar.

"KEMAL BEYE FIRÇA ÇEKİYOR"

Üçüncü yol ihtimali görmüyorum. Meral hanım yine ittifak yapmaya çalışacak. Kendisi bir merkez parti olmak istiyor, meydan okuyor ama Tayyip beye ne diyor; 'Sen de tek başına gel. Devlet bey ile ittifak yapma.' Kemal beye de fırça çekiyor; 'Siz de HDP ile ittifak yapmayın' diyor.

Babacan'ı, Davutoğlu'nu, Karamollaoğlu'nu zaten tamamen silmiş. Zaten seçimden önce de silmişti. Kemal bey ile anlaşamamanın tek nedeni buydu. İkimiz olalım' demişti ona; 'Siz başkan adayı olun, ben başkan yardımcısı olayım, diğerleri bakan olsun' diye söylemişti onlara. Onlar baştan dışlamıştı. Masadan kalkmasını nedeni de oydu zaten

YSP'NİN OYU İSTANBUL'DA İYİ PARTİ'DEN DAHA FAZLA

İYİ Parti'nin İstanbul'da çok oyu yok ki... Yeşil Sol Parti'nin 12'ye kadar İstanbul'da oyu var. Bir ara yüzde 8, yüzde 10, yüzde 12 aldı Selahattin Demirtaş. İYİ Parti'nin İstanbul'da ciddi bir oyu yok, 6-7 bilemedin 5.

Haberin Devamı

EKREM İMAMOĞLU YEREL SEÇİMİ KAZANIR MI?

Ben Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u kazanmasının çok zor olacağına inananlardan bir tanesiyim. Baştan beri söylüyorum. Bu ittifaklarla olan bir şey değil. Bu yaptığımız imajla ilgili. Öyle bir imaj çizdik ki belediyede bu imajı eğer düzeltemezsek; şurada 4 ay kaldı seçimlere. 3-4 ay içerisinde Ekrem bey İstanbul'a yönelmedikten sonra İstanbul ile kalkıp İstanbul ile yatmadıktan sonra İstanbul seçimini isterse HDP olsun, ister İYİ Parti olsun kazanma şansı yok.

"MERAL HANIM CHP'NİN İÇİNDEN ELİNİ ÇEKECEK"

Meral hanım daha iddiasında... Bu iki adayı (İmamoğlu ve Yavaş) sanki kendi çıkarmış, iki belediye başkanını kendi bulmuş, konuşmasına dikkat edin, Anadolu'yu gezerken herkes İmamoğlu ya da Yavaş olsun diye kendilerine iletmişler. Kamuoyu yoklamaları bunları öne çıkarmış, Kemal bey olmasın diye mücadele etmiş. Oysa ki; bunlar CHP'nin adayları.

Haberin Devamı

Meral hanım bir kere CHP'nin içinden elini çekecek. Bu CHP adaylarını çok seviyorsa alabilir. Bunda bir şey yok ki.

Böyle kavgalı bir partiye oy vermezler. Arkasından birbirinin kuyusunu kazan, kazık atmaya çalışan insanlar nasıl topluma hizmet edecek. Seçmen sandık başına gitmeyecek eğer barış sağlanmazsa. CHP içinde bir barış sağlanmadığı zaman CHP'liler sandık başına gitmeyecek. Bugün Meral hanımın mitingini gördünüz. Toplumda Meral hanıma karşı korkunç bir güvensizlik var. Göreceksiniz... O kadar çok düşük oy alacak ki..

"MERAL HANIM KEMAL BEYE BÜYÜK ÖFKELİ".

Göreceksiniz bizim tanıdığımız siyasetçi Meral Akşener, sadece bu iki il için kapıyı açık bırakmıştır. Diğer konularda Meral hanım kendi tek başına gidecek. Çünkü Meral hanım Kemal beye büyük öfkeli. Kemal bey vazgeçmediği için. Niye kızıyor ona biliyor musunuz? Kendini haklı çıkarmak için. 'Ben haklıyım' diyor. 

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU BİRBİRLERİNİ SUÇLUYOR

6'lı masada hepsinin kabahati var. Hiçbirini birbirinden ayırmıyorum. CHP listesinden giren bütün milletvekilleri istifa etmesi gerekir. Bu 6'lı masanın hepsinde sebep var, suç var, politika yanlışlığı var, çalışma yanlışlığı var. Sahalara çıkmadılar, meydanlara çıkmadılar, mitingler yapmadılar, toplantılar yapmadılar. Seçimi kaybettiler.

Ama burada en büyük seçimi kaybedenlerden bir tanesi Kemal bey. Bir tanesi de Meral hanımdır. Diğerleri kendi boylarına göre seçim günahları vardır. Meral hanım ve Kemal bey bu seçimi kaybetmesinde en büyük sebeptir. Şimdi birbirlerini suçluyorlar. 6'lı masanın bütün kavgası bu. 5-6 tane belediye almak. 5-6 belediyenin rantından, parasından partilerini genel seçimlere hazırlamaktır, ayakta tutmaktır. Siyaset çok zor, paralı bir iş.