Gündem İYİ Parti, Dikbayır’ı disipline sevk etti

İYİ Parti, Dikbayır’ı disipline sevk etti

21.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

İYİ Parti, Dikbayır’ı disipline sevk etti

ANKARA Milliyet - Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Zorlu, Akşener’in, “oteli olan polis müdürleri var, o otellerde fuhuşun ötesi öksüz kızlar çalıştırılıyor” iddiası ile ilgili soru üzerine, “Genel Başkanımız geçmişte İçişleri Bakanlığı yaptı. Konuyla ilgili bilgi ve detayları İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ile paylaşmıştır. Bu konudaki hassasiyeti için de partimiz adına Sayın Yerlikaya’ya teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. “Ümit Dikbayır’ın savcılığa suç duyurusunda bulunacağı” açıklamasının anımsatılması üzerine, Zorlu, “Bahsettiğiniz isim Genel Başkanımızın imzalarıyla yetkileri çerçevesinde, tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedilmiştir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yüzde 50+1’in kaldırılabileceğine’ ilişkin sözleri de sorulan Zorlu, “Bu ülkede 50+1 sisteminin taşınması mümkün değil. Böylesine bir kutuplaşma ile ülkenin yönetilmesi, ekonomik sorunlarının çözülmesi mümkün değil. Sayın Erdoğan, ‘6’lı masa, kimin eli kimin cebinde belli değil’ diyor. Cumhur ittifakı da 6 üyeden oluşuyordu. Kimi kastediyorsunuz?” yanıtını verdi. 

Haberin Devamı

Çağdaş Çelik de istifa etti 

Öte yandan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu üyesi Çağdaş Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kasada 27 milyon var

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı, partinin eski genel muhasibi Ümit Dikbayır’ın “132 milyon TL” ile ilgili açıklamalarının ardından, partisinin 1 Ocak 2023-17 Kasım 2023 dönemine ilişkin mali tablosunu açıkladı. Buna göre, İYİ Parti’nin kullanılabilir nakdi 27 milyon 387 bin TL’si bulunuyor.