Gündem İYİ Parti'de il başkanından flaş 'satılık liste' iddiası: 'Hiç paraya sattılar'

İYİ Parti'de il başkanından flaş 'satılık liste' iddiası: 'Hiç paraya sattılar'

13.04.2023 - 13:39 | Son Güncellenme:

İYİ Parti'den aday olmak için istifa eden Şanlıurfa İl Başkanı Çakmaklı liste eleştirilerini sürdürdü, çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

İYİ Partide il başkanından flaş satılık liste iddiası: Hiç paraya sattılar

Millet İttifakı cephesinde listeler üzerinden tartışmalar bitmiyor. Özellikle CHP ve İYİ Parti'deki bazı isimler üzerinden sert eleştiriler geliyor. Peki son durum ne? Hangi isimlere, nasıl itirazlar var? CNN Türk muhabiri Melike Görür son gelişmeleri değerlendirdi.

Haberin Devamı

Görür'ün değerlendirmeleri şöyle; Millet İttifakı cephesinde Yüksek Seçim Kurulu'na milletvekil listelerinin sunulduğu tarih olan 9 Nisan'a yansımaları devam ediyor. Millet İttifakı'nda sadece CHP ve İYİ Parti kendi logosuyla girecek. Listelerini de sundular.

İlk olarak CHP ile başlayalım. CHP, birçok parti ittifakından kontenjan ayırdı. Toplamda 78 kontenjan ayrıldı. DEVA Partisi'ne 24, Gelecek Partisi'ne 19, Saadet Partisi'ne 24, Demokrat Parti'ye 3 ve İYİ Parti'ye 6 kontenjan ayrıldı. Ayrıca Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı eski CHP'li ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Erzincan 1. sıradan aday oldu.

Ve özellikle de aslında bu listeler içerisinde yer alan DEVA Parti'li eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e lsitede yer verilmesine de tepkiler sürüyor. Oldukça tepki geldi. Ve bu gelen tepkilere de Sadullah Ergin cevap verdi. 'Bu aslında DEVA Parti'nin inisiyatifi. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum.' ifadesini kullandı. Aslında o tepkilerin gelmesinin bir nedeni de CHP'nin Ankara'da en güçlü olduğu bölge olan 1. bölgeden 4. sıradan yer verilmesiydi.

Haberin Devamı

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bu eleştirilere cevap verdi. 'Sadullah bey başka bir partinin adayı. Diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Dolayısıyla birbirimizin alanına girip oraya yönelik üstü örtülü veya açık eleştiri yaparsak asla doğru olmaz. Biz olduğu gibi kabul ederiz. Artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi. Zaman içinde taşlar yerine oturacak' ifadelerini kullandı ve DEVA Parti'sinin içişlerine karışmayacaklarını belirtti.

İYİ Parti'de peki durumlar ne yönde? İYİ Parti'deki listelere de ilk tepki İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray verdi. Aytun Çıray aday listesini eleştirerek adaylıktan çekildiğini duyurdu. Ve sosyal medya hesabından da eleştirilerini sıralıyordu. Çıray son olarak İYİ Parti listelerinden aday gösterilen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e de eleştirilerde bulundu. 'Bu şahsın Ordu 1. sıradan aday yapılacağını öğrendiğimde adeta şok oldum.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ İÇİN ŞOK İDDİA: MAALESEF CİDDİ PARALARIN...

Ayrıca aday olmak için Şanlıurfa İl Başkanlığı görevinden istifa eden Fedai Çakmaklı da eleştirilerini sürdürdü. İYİ Parti yönetimine dikkat çeken bir iddiada bulundu. 'Maalesef ciddi paraların, benim de listede olmadığımı buradan ifade etmek istiyorum. artimizi, davamızı hiç paraya sattılar' diyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'de aday olanlar kadar olmayanlar da dikkat çekiyor. Daha önce MHP'de görev alan Aksaray milletvekili Ayhan Erel, Antalya milletvekili Feridun Bahşi, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Adana Milletvekili İsmail Koncuk gibi isimler listeye girmedi. Aslında kulislerde 'Ülkücü isimler yer alamadı' eleştirilerine de yol açtı.

9 Nisan'da YSK'ya milletvekili listeleri sunuldu. Ancak hem CHP'de hem de İYİ Parti'de bu tartışmalar henüz dinmiş değil.