Gündem Çankaya çatlağına Muharrem İnce yorumu: Görünce içim sızlıyor!

Çankaya çatlağına Muharrem İnce yorumu: Görünce içim sızlıyor!

13.04.2023 - 09:26 | Son Güncellenme:

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den CHP listelerine tepki geldi.

DEVA Partisi'nin kontenjanıyla CHP listelerine giren eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in adaylığına böyle tepki gösterdi. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 'Bu Çankaya'ya hançerdir' dedi.

Haberin Devamı

İnce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Sadullah Ergin nereden aday? Çankaya'dan. Cumhuriyetin kalbine hançer. Atatürk'ün Çankaya'sına hançer. Peki Sadullah Ergin kim? Ali Dibo'cu. Sadullah Ergin kim? Yargı FETÖ’ye teslim edilirken Adalet Bakanı. Sadullah Ergin kim? Silivri'de komutanlara kumpas kurulurken, Balyoz, Ergenekon davasında yargıyı FETÖ’ye teslim eden Adalet Bakanı. Utanma da kalkmış artık

"MENFAAT İTTİFAKI İÇİNDE OLMAM"

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmayan HDP'yi işaret etti. İttifaka 'millet' yerine 'menfaat' tanımlaması yaptı.

Menfaat ittifakı içinde olmam. İlke ittifakı... Yazabiliyor musun oraya? Hala Anıtkabir'e gidemedi 7'li ittifak. Hala Anıtkabir'e gidemediler. Utanmaya, saklanmaya gerek yok yani. HDP aday çıkarmadı ve destekliyor.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NDAN SADULLAH ERGİN YORUMU

Öte yandan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Sadullah Ergin'in listede olmasına gelen tepkilere ilk kez cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, 'Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Dolayısıyla birbirimizin alanına girip oraya yönelik üstü örtülü veya açık eleştiri yaparsak asla doğru olmaz. Biz olduğu gibi kabul ederiz. Artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle akılcı politika izlendi. Zaman içinde taşlar yerine oturacak' yorumunda bulundu.

Çanakkale mitingi sonrası gazetecilerin soruların yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ilk kez birçok partinin bir parti logosu altında seçime girdiğini vurguladı. “Herkes sanki sadece CHP'liler giriyor ve CHP'li değil nasıl bizim listede yer alır diye bir şey söylüyor. Yani eski alışkanlıklardan kurtulunamayan bir atmosfer var. Zaman içerisinde olacak“ ifadelerini kullandı.

Kürsüde CHP lideri Çanakkale mitinginde seçilmesi halinde kurmayları Ahmet Akın ve Muharrem Erkek’in yürütmede yer alacağını söylemişti. Gazetecilere yaptığı açıklamada ise karar için Millet İttifakı'ndaki diğer liderlere işaret etti.

Her partiye bir bakanlık verileceğini, daha sonra alınan oylara göre bakanlık dağılımı yapılacağı konusundan anlaşıldığını hatırlattı.

Haberin Devamı

ERGİN'DEN AÇIKLAMA: CHP'YE YÜKLENİLMESİNİ DOĞRU BULMAM

CNN Türk muhabiri Melike Görür de Ankara'dan son bilgileri aktardı. Görür'ün değerlendirmeleri şöyle: Milletvekili seçim listeleri YSK'ya sunuldu, ancak yansımaları devam ediyor. CHP'de, DEVA, Gelecek, Saadet ve DP'ye kontenjan ayrıldı. DEVA Partisi'ne 25 kişilik b ir kontenjan ayrıldı. 25 kişi içerisinde Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Ankara 1. Bölge 4. sıradan aday gösterildi.

Ankara'da CHP'nin en güçlü olduğu yerin 1. bölge olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle birçok tepki geldi. Sadullah Ergin, tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Ergin, "DEVA'nın inisiyatifi, CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmam" dedi.

CHP'Lİ SALICI: PARTİLERİN KENDİ VERMELERİ GEREKEN BİR KARAR

Yaşanan tüm gelişmelere CHP'den de yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı katıldığı televizyon programında, "Orada Saadet Partisi'nden şu arkadaş geliyor, DEVA Partisi'nden başka biri geliyor. DP'den şu isimler geliyor... Bunun tartışılması bizim için doğru bir tartışma olmaz. Partilerin kendi vermeleri gereken bir karar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Salıcı, "Bu meseleler de siyaseti isimler üzerinden giden sadece isimlere endeksleyen bir siyaset haline getirirsek olayı kişilere bağlamış oluruz. Halbuki biz fikir üzerinden giden bir siyaseti ortaya koyuyoruz. Biz birbirimize benzemeye çalışmıyoruz, farklılıklarımızı biliyoruz. Bu sistem bizi biraraya gelmeye zorluyor. Biz de bunu soğukkanlı bir şekilde yürütüyoruz." dedi.