Gündem İYİ Partili iyi insanlar ittifakımızda

İYİ Partili iyi insanlar ittifakımızda

21.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, “Ötekileştirenlere inat kucaklaştırıyoruz. Ülkücü kardeşlerimiz bu ittifakın içinde var. İYİ Partili güzel insanlar var. Haramdan korkan muhafazakar demokratlar var” dedi.

İYİ Partili iyi insanlar ittifakımızda

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon’a geldi. Otobüs üzerinden halka seslendi. Konuşmasında emeklilerin sorunlarına değinen Özel, “’Özgür Özel çıkmış, emeklileri kışkırtıyor’ diyorlar. Sen 26 bin liralık maaşı 10 bin lira yap, sekiz çeyrek altını 2.5 çeyrek altına indir, fileyi ve buzdolabını boşalt... Vallahi kışkırtmaya da yollara dökmeye de varım; siz yeter ki hakkını alın” diye konuşu.

Haberin Devamı

Hamsi hesabı

Emekli maaşının eridiğini ifade eden Özel, şöyle devam etti:

“2015 yılında Sayın Genel Başkanımız Kemal Bey, ‘Emeklilere birer maaş ikramiye’ dedi. ‘Veremezsiniz’ dediler. 7 Haziran’da çoğunluğu kaybederken, 1 Kasım seçimlerine giderken, ‘Biz de vereceğiz’ dediler. Üç sene kulaklarının üstüne yattılar. 2018’de seçim gelirken 1000 lira yatırdılar. 1000 lira ile o gün 24 kilo kıyma alıyormuş. Şimdi bayram ikramiyesi 3 bin lira. 6 kilo kıyma alıyor. Sahur ve iftar sofranızdan, bayram sofranızdan 18 kilo kıyma eksilmiş. En düşük emekli maaşınızla geçen sene 15 kasa hamsi alıyormuş; bu sene 10 kasa alıyor. Hesap ortada; emeklinin maaşını altına, kıymaya, hamsiye de vurursan erimiş, gitmiş.”

Haberin Devamı

​Ulaşıma gelen zamları da değerlendiren Özel, “Türkiye’nin dört bir tarafından Trabzonlu var. Bayramda gelmek istiyor. Bayramdan önce 600-700 lira olan biletler, 1000-1100 lira olmuş. Beş kişilik aile, Trabzon’a gelse, annesinin, babasının yanında bayramı geçirmek istese sadece 15 bin lira yol parasına verecek. Bu konuda hızla çözüm bulmak gerekiyor. Seyahat özgürlüğü, anayasal bir özgürlüktür. Ekonomik krizle artık insanların seyahat özgürlüğü kısıtlanıyor. Bunu görüyor, dile getiriyor, itiraz ediyoruz” diye konuştu.

‘Sevginin ittifakı’

Özel sözlerini şöyle noktaladı: “Bir tarafta Cumhur İttifakı var. Hakaret ediyorlar, iftira ediyorlar, kötü söz söylüyorlar hatta küfrediyorlar. Ama biz başka bir yerdeyiz. Umudun, sevginin ittifakıyız, kardeşliğin ittifakıyız. Ötekileştirenlere inat kucaklaştırıyoruz. Şeytanlaştıranlara inat kardeşleştiriyoruz. Elbette ittifakımızda aslan sosyal demokratlar var ama ittifakımızda milliyetçi demokratlar da var; ülkücü kardeşlerimiz bu ittifakın içinde var. İYİ Partili güzel insanlar, iyi insanlar var. Yalandan, haramdan korkan muhafazakar demokratlar var ve Trabzon’un bütün demokratları Trabzon ittifakında var. Türkiye’nin bütün demokratları, Türkiye ittifakında var. Türkiye ittifakı, gücünü milletimizden alıyor, renklerini bayrağımızdan alıyor.”

Haberin Devamı

‘Fındık dört doların altına düşmemeli’

Konuşmasında fındık üreticisinin sorunlarına değinen Özel, şunları söyledi: “Fındığın yüzde 70’ini üretiyoruz ancak dünya devi şirketler, kedinin yumakla oynadığı gibi bizimle oynuyor. Fındık meselesinde çok akıllı bir projeye, uluslararası tekellerin oynadığı oyunların kırılmasına, mazot, ürün desteğine ve fındığa dört dolar altında işlem yapılmasına karşı en sert tedbirlerin alınmasına ihtiyaç vardır.”