Gündem İzmir'de 3.9 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den açıklama

İzmir'de 3.9 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den açıklama

21.10.2023 - 00:45 | Son Güncellenme:

Merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür depremle ilgili yaptığı açıklamada "Deprem İzmir ve Dağkızılca Fayları arasında. Bu faylar Gediz Grabeninin güney sınırındaki fay distemimin bileşenleri. Geçmiş olsun. Sevgiyle" ifadelerine yer verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, merkez üssü Buca ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 23.58'de meydana gelen sarsıntı, yerin 9.23 kilometre derinliğinde oluştu. Deprem, kentte kısa sürede paniğe yol açarken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Haberin Devamı

'MUHTEMEL TÜM OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEYAKKUZ HALİNDEYİZ'

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Buca merkezli bir deprem yaşadık. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Muhtemel tüm olumsuzluklara karşı teyakkuz halindeyiz. Günün her saati 153 hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Hepimize çok geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

'DEPREM İZMİR VE DAĞKIZILCA FAYLARI ARASINDA'

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Arkadaşlar, Zafer-Buca/İzmir’de 4,0 büyüklükte deprem oldu. Aynı yerde aynı büyüklükte bir depremde 1.10.2023 tarihinde de olmuştu. Deprem İzmir ve Dağkızılca Fayları arasında. Bu faylar Gediz Grabeninin güney sınırındaki fay distemimin bileşenleri." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı