Gündem Kaçak göçmenlerin denetim uyanıklığı! Birbirlerine böyle haber veriyorlar

Kaçak göçmenlerin denetim uyanıklığı! Birbirlerine böyle haber veriyorlar

11.08.2023 - 10:07 | Son Güncellenme:

Denetimlerden kurtulmak isteyen kaçak göçmenler sosyal medya hesabı kurdu. Reklam şirketine benzeyen hesapta kaçak göçmenler birbirlerini denetim noktaları konusunda uyarıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kaçaklar kendi aralarında haberleşebilmek için bir sosyal medya hesabı kurdular. O hesapta polis denetim noktalarını ifşa edip, birbirlerini uyardılar.

Haberin Devamı

KAÇAK GÖÇMENLER ORADAN TAKİP EDİYORLAR

Kanal D Haber'den Meva Coşkun ve Volkan Kamber'in haberine göre; İstanbul'da yaşayan kaçaklar için denetimler sıklaştı. Onlar da bu sıkı denetimden kaçmak için yeni bir yönteme başvurdu. Kaçaklar önce bir sosyal medya hesabı açtı.

Kurdukları sosyal medya platformu, dışardan bakıldığında reklam ve prodüksiyon şirketi gibi görünüyor. Ama onlar bu sayfayı esas amaçları için kullanıyor. Esas amaçlarıysa o sayfayı takip eden kaçaklara polis denetimlerinin yerini bildirmek.

Kaçak göçmenlerin denetim uyanıklığı Birbirlerine böyle haber veriyorlar

ARA SOKAKLARI BİLE ÇEKİYORLAR

Burası Fatih Aksaray. Burası da tıpkı Esenyurt gibi göçmenlerin, mültecilerin ve en önemlisi de kaçakların yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri. Bu nedenle polis denetim noktası hemen ardımızda. Ekipler şüpheli gördükleri kişileri durdurup sorguluyor. Oturum izinleri, kimlikleri var mı tespit ediyor. İşte o kaçaklar da bu denetim noktalarını tespit edip ifşa ediyor. Polis de işi şansa bırakmadı. Denetimleri farklı farklı noktalara, özellikle de ara sokaklara taşıdı. Ama onlar bunun da farkında. Ve gizli geçtikleri o videolarda, kaçakları ara sokaklarda yapılan denetimlere karşı da uyarıyorlar.

Haberin Devamı

YÜKSEK YERLERDEN ÇEKİYORLAR

O videoları polise yakalanmadan çekebilmek için de ya yüksek katlı binalara çıkıyor ya da çok uzaktan görüp kayda giriyor ve adresleri paylaşıyorlar.

TAKSİYE BİNMEYİN UYARISI!

O videolar bununla da sınırlı değil. Kaçaklar diğer kaçakları taksilere binmemeleri konusunda da uyarıyor. Çünkü polis taksileri bile durdurup kontrol ediyor. Ama kaçaklar her yolu deniyor. İşte bu son yöntemleri de görenleri hayrete düşürüyor.