Gündem Kağıthane'de operasyonda öldürülen çete üyesinin dini nikahlı eşi intihar etti

Kağıthane'de operasyonda öldürülen çete üyesinin dini nikahlı eşi intihar etti

26.08.2023 - 09:25 | Son Güncellenme:

Kağıthane'de uyuşturucu operasyonunda polisle girdiği çatışmada öldürülen Diyar Anacur'un dini nikahlı eşi intihar etti.

Kağıthanede operasyonda öldürülen çete üyesinin dini nikahlı eşi intihar etti

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı Mobil Park timi saat 00.30 sıralarında Merkez Mahallesi Ferman Caddesi'nde bulunan bir adrese baskın düzenlendi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen adrese yapılan baskında, polis ekiplerine uzun namlulu ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu polis memurları Hakan Telli (37) ve A.Y.Ç. göğsünden vurularak ağır yaralandı. Polis Hakan Telli hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu, A.Y.Ç.'nin ise tedavisi sürüyor.

Polis operasyonunda Diyar Anacur (18) ölü olarak ele geçirildi, polise ateş açan O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldırganlar ise gözaltına alındı. Olaya ilişkin soruşturma sürerken Anucur Çetesi üyelerinin farklı zamanlarda karıştığı suçlar ortaya çıktı.

DİNİ NİKAHLI EŞİ İNTİHAR ETTİ

Iğdırlı Diyar Anacur'un öldüğünü öğrenen dini nikahlı eşi olduğu söylenilen Aylin Anucur bugün babasına ait tabanca ile hayatına son verdi.

Haberin Devamı

Kağıthanede operasyonda öldürülen çete üyesinin dini nikahlı eşi intihar etti

Aylin Anucur'un (15) ailesi geçen yıl kızını Diyar Anacur'a verdi. Aylin Anucur ise zorla evlendirildiğini belirterek ailesinden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Aylin Anucur devlet korumasına alındı. Kısa zaman sonra Aylin Anucur şikayetinden vazgeçerek baba evine döndü. İddiaya göre, daha sonra Diyar Anacur ile Aylin Anucur evlendirildi.

HALİÇ KÖPRÜSÜ'NDE ÇATIŞMA

Kağıthane’de polisin şehit edilmesi olayında adı geçen ‘Anucur Çetesi' üyelerinin karıştığı olaylar ortaya çıktı. Ocak ayında Gündoğmuş çetesi ile Haliç Köprüsü'nde çatışan Anacur çetesinden Doğukan K., karşı çeteden Cuma A.’nın içinde olduğu otomobile Haliç Köprüsü'nde silahlı saldırı düzenlemişti. Trafikte meydana gelen çatışmada Anucur Çetesi'nden Cuma A. yaşamını yitirirken, Gündoğmuş Çetesi'nden Doğukan K. ise yaralanmıştı.

İETT OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNE SALDIRI

Kağıthane’de 2021 yılında meydana gelen olayda Sinan Anucur’un yol verme meselesi yüzünden İEET otobüsü şoförüne saldırdığı ve yapılan yargılama sonucunda hapis cezasına çarptırıldığı bilgisine ulaşıldı.

ÇATIŞMADA KUR'AN KURSU HOCASINI ÖLDÜRMÜŞLER

Anucur Çetesi ile Gündoğmuş Çetesi arasında çıkan çatışmada, Kur'an kursu hocası Ramazan Arslan dahil 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda geçtiğimiz aylarda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise AK-47 tipi 1 Kalaşnikof, 10 tabanca, uyuşturucu ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.