Gündem "Kardeşim idam edilirse ilk ipi ben atarım"

"Kardeşim idam edilirse ilk ipi ben atarım"

10.07.2010 - 10:47 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Erenköy'deki Caddebostan'da ‘Unan Apartmanı'nın yönetim toplantısını basarak 2 kişiyi öldürdüğü, 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla aranan Kemal Akın'ın, KKTC'ye kaçmış olabileceği öne sürüldü. KKTC'de geçmişte milletvekilliği ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı da yapan siyasetçi Kenan Akın’ın ağabeyi olan, ‘Odak Reklam Ajansı'nın eski sahibi Kemal Akın’ın, KKTC polisi tarafından da arandığı belirtildi.

Kardeşim idam edilirse ilk ipi ben atarım

Unan Apartmanı'nın eski yöneticisi olan Kemal Akın'ın, eşi Ayşe Akın'dan birkaç yıl önce boşandığı ve psikolojik sorunları bulunduğu ifade edildi. Kemal Akın'ın kardeşi Kenan Akın, “5 yıldır ağabeyimle görüşmüyorum. Eğer idam edilirse ilk ipi ben atarım” dedi. KKTC'ye eski milletvekilli ve bakan olarak hizmet veren Kenan Akın, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Ayşe Akın, ağabeyimin eşidir. 5-6 yıl önce ayrıldılar. Ayrıldıktan sonra sürekli yengemi de öldürmekle tehdit ediyordu. Yengemin can güvenliğinin tehlikede olduğunu söylüyorum. Yengem şikayetçi oldu. İstanbul adliyesi 4 kere tutukladı, serbest bırakıldı. Ben ve tüm aile fertlerimiz 5-6 yıldır kendisi ile görüşmüyoruz. Ben sadece yengem ve abimin oğlu Mert’le görüşüyorum. Çünkü ben onun amcasıyım. Maalesef kardeşim demek zorunda kaldığım kişi ile 5-6 yıl önce oğlu Mert ile görüşmek istediği için beni aradı ve kendisi ile oğlunu görüştürüp konuşmak istediğini söyledi Ancak, oğlu kabul etmemişti. Daha sonra küfürlü konuşmaları nedeni ile beni defalarca aramasına rağmen kendisi ile görüşmedim.”

Haberin Devamı

Kenan Akın, ağabeyinin işlediği suçtan utanç duyduğunu ve olayda ölen apartman sakinlerine üzüldüğünü söyledi. İddiaların aksine KKTC'ye gelmesinin asla mümkün olmadığını kaydeden Akın, ağabeyinin yanına gelmesi halinde ilk işinin onu adalete teslim etmek olacağını belirtti. Kenan Akın, ağabeyi Kemal'i kardeşlikten ‘sildiğini' anlatırken, “Benim öyle cani bir kardeşim yok. Türkiye'de veya burada fark etmez, eğer idam olursa ilk ipi ben atarım. Böyle şizofren ve şerefsiz bir insan görmedim. Dediğim gibi talihsiz olayda canlarını kaybeden karı kocaya üzüldüm. İnşallah yakalanır” dedi.

“KATİL DEĞİLİM”

Kendisinin Milletvekili olduğu dönemlerde Kıbrıs’ta ara bölge olarak bilinen bölgede bir Rum'un Türk bayrağını indirmeye çalıştığını ve KKTC'deki güvenlik güçlerinin açtığı ateşte öldüğünü söyleyen Akın, “Evet o gün ben de oradaydım ancak o Rum'u ben öldürmedim. Bunu hiçbir yargı organı ispat etmedi. Rum kesiminin siyasi amaçlı iddialarından yola çıkarak Türkiye’deki bazı medya kuruluşlarının kardeşi de katildi demesini şiddetle kınıyorum” diye konuştu.