Gündem Kerbela şehitlerinin acısı unutulmadı

Kerbela şehitlerinin acısı unutulmadı

29.07.2023 - 06:30 | Son Güncellenme:

Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela’da şehit edilişlerinin 1384’üncü yıl dönümünde yurdun birçok yerinde anma etkinlikleri düzenlendi.

Kerbela şehitlerinin acısı unutulmadı

HABER MERKEZİ - Kars’ta binlerce kişi Hazreti Ali Camisi’nden Kars Şehitliği’ne kadar ağıtlar eşliğinde yürüdü. Katılımcılar kendilerine zincirle de vurdu. Iğdır’da yüzlerce kişi, aşure merasimin yapıldığı Zübeyde Hanım Meydanı’na yürüdü. Program alanında Kerbela şehitleri için dua edildi, gözyaşları döküldü. İstanbul Küçükçekmece’de Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde anma etkinliği düzenlendi. Törene katılanlar, Kerbela şehitlerini dualarla andı.

Haberin Devamı

Siyasilerden mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşların Aşure Günü’nü kutlarken, Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerini de rahmetle andı. Erdoğan, “Milletimizin ve İslam âleminin Aşure Günü’nü tebrik ediyor, Muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Meşrebi, mezhebi, yöresi ve kökeni ne olursa olsun, Kerbela felaketi Müslüman yüreklerin müşterek matemi, Aşure Günü de bu matemin hem idrak hem de paylaşma günüdür” paylaşımı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik’te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi’nde, Alevi Dedeleri ile iftarda buluştu.