Gündem Kızları katledilen babalardan ‘ceza indirimi’ isyanı: Adalet bu değil

Kızları katledilen babalardan ‘ceza indirimi’ isyanı: Adalet bu değil

24.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pınar Gültekin’i diri diri yakarak öldüren Cemal Metin Avcı’nın cezasına ‘haksız tahrik indirimi’ uygulanmasına tepkiler sürerken kızlarını erkek şiddetine kurban veren babalar, Milliyet’e konuştu: Her gün kadınların öldürüldüğü bir dönemde katillere ödül gibi cezalar veriliyor, adalet bu değil.

Kızları katledilen babalardan ‘ceza indirimi’ isyanı: Adalet bu değil

Çiğdem Yılmaz - Pınar Gültekin’i diri diri yakarak öldüren Cemal Metin Avcı’nın cezasının “haksız tahrik indirimi” uygulanarak ağırlaştırılmış müebbetten 23 yıla düşürüldü. Kararın kesinleşmesi halinde katil Avcı, 14.5 yıl cezaevinde yatacak. Vicdanları yaralayan karar kızlarını erkek şiddetine kurban veren babaların da tepkisine neden oldu. O babalar, tepkilerini Milliyet aracılığıyla dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Ödüllendiriliyorlar’

Ankara’da tecavüze uğradığı plazanın 20. katından atılan Şule Çet’in babası İsmail Çet, Pınar Gültekin’in katiline yapılan ceza indiriminin kızını öldürenlere de uygulandığını belirterek, en ağır cezayı alması gerekenlerin yargı tarafından indirimlerle ödüllendirildiğini belirtti. Baba Çet, “Kadın cinayetlerinde indirim kullanılmasına kesinlikle karşıyım. Böyle bir cinayette bu canin en ağır cezayı almasını bekliyorduk ama verilen ceza hepimizi bir kez daha yaraladı. Gerekçe ne olursa olsun verilen bu cezayı doğru bulmuyorum. En ağır cezayı alması gerekirken bu insana bu ceza nasıl verilir. Bu kadınlar bir daha geri gelmeyecek. Devletin dini ve tabusu adalettir. Adalet olmazsa, devlet de olmaz. Verilen bu cezanın bir üst mahkeme tarafından bozulacağını umuyorum ve öyle de olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Kızları katledilen babalardan ‘ceza indirimi’ isyanı: Adalet bu değil

‘Ödül gibi ceza veriliyor’

Mersin Tarsus’ta 11 Şubat 2015’te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste Ahmet Suphi Altındöken’in öldürüp yaktığı üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan Pınar Gültekin’in katiline verilen indirim kararına şu tepkiyi gösterdi: “Verilen bu kararı esefle kınıyorum. Adalet bu değil. Hakimler yüksek akıl sahibi ve gönül sahibi olan kişilerdir. Bu kararları verirlerken de kılı kırk yarmak zorundadırlar. Karar kesinlikle kabul edilir değil. Kadınların katledilmelerine kolaylık sağlıyorlar. Hiçbir zaman idamı savunmadım ama bu kararları görünce azmış bu güruhun bu şekilde ıslah olacağını düşünüyorum. Bu güruha caydırıcı cezalar yerine ödül gibi cezalar veriliyor. Karar Pınar’ın ailesi kadar bizi de üzdü. Acılarını yürekten paylaşıyorum.”

Kızları katledilen babalardan ‘ceza indirimi’ isyanı: Adalet bu değil

‘Bu karar hepimizi üzdü’

Kırıkkale’de 18 Ağustos 2019’da eski eşi Fedai Varan tarafından 11 yaşındaki kızlarının gözü önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut’un babası Ahmet Bulut da “Bu adalet değil. Bu ülkede her gün kadınlar öldürülürken bu kararların verilmemesi gerekiyor. Kadın cinayetlerinde indirim olmaz. Bu kararları gördükçe adalete olan inancımız her geçen gün azalıyor. Bu karar sadece ailesini değil, çocuklarını cinayete kurban veren bizleri de çok üzdü, bu acı hepimizin” diye isyan etti.

Haberin Devamı

Kızları katledilen babalardan ‘ceza indirimi’ isyanı: Adalet bu değil

‘Vah gidenin haline...’

İstanbul’da Cem Garipoğlu tarafından öldürülen ve cesedi parçalanan Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut da karara isyan ederek şunları söyledi:

“Yıllardır bu ülkede hem kadınlar hem de adalet katlediliyor. Pınar Gültekin olayı da bunu bir kez daha gösterdi. Bu insan nasıl indirim alır yazık. Bu caniler birkaç yıl sonra toplumun içinde olacak ve yaşamlarına devam edecekler, vah gidenin haline yazık... Ailesine sabır diliyorum.”