Gündem Konservatuvarı birleştiren gösteri

Konservatuvarı birleştiren gösteri

17.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MSGÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı, öğretim yılının son gösterisinde öğrencileri ve mezunlarını buluşturdu. Öğrenciler, yıl boyunca öğrendiklerini sergilemenin heyecanı ve okulu bitirmenin hüznünü bir arada yaşadı

Konservatuvarı  birleştiren gösteri

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri 2015-2016 eğitim öğretim yılının son gösterisi olan ‘Balenin Yıldızları’nda bir araya geldi.
Yıl boyunca İstanbul’un 5 büyük ve 5 küçük ölçekli sahnesinde gösteri yapan öğrenciler, bu yılın sonuncu temsili için önceki gece Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahnedeydi. Yıl boyunca öğrendiklerini okulun mezunlarıyla birlikte sahnede sergileme fırsatı bulan ortaokul ve lise mezunu genç sanatçılar, velilerinin karşısında sahne almanın heyecanını ve okulu bitirmenin hüznünü bir arada yaşadı. MSGÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Bale Bölüm Başkanı Dilek Evgin’e gecenin önemini sorduğumuzda, etkinlik sayesinde okulun mezunlarıyla yeni öğrencilerinin bir araya geldiğini hatırlattı ve ekledi: “Gösteri, aday olan genç sanatçılar için ileride ne olacaklarını görmeleri açısından çok önemli bir fırsat.”

Yurtdışından burs
Çocuk konservatuvarı, yarı zamanlı ve tam zamanlı bölümleri bulunan okulun, lise birinci sınıf öğrencisi Nisa Ece Berksan, katıldığı yarışmalarda dünya çapındaki büyük okullarda eğitim hakkı kazanan öğrencilerden. 4 yaşında bale yapmaya başlayan genç sanatçı, bu yılın başında katıldığı Youth America Grand Prix yarışmasında finale girmeye hak kazandı. Hem Zürih’ten hem de Münih’ten üç yıllık burs kazanan ve eğitimine Zürih’te devam etmeyi planladığını söyleyen Berksan, başarılarına yenilerini eklemek için Varna’da katılacağı yarışmada 6 tane klasik, 2 tane modern solo gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı


8 aylık hazırlık
Okulun üniversite öğrencilerinden Berkay Topçuoğlu da okul olarak, 15 Temmuz’da gerçekleştirilecek Varna Uluslararası Bale Yarışması’na katılacaklarını söyledi. Yarışma için yaklaşık 8 aydır hazırlandıklarını ifade eden Toğçuoğlu, ülkeyi temsil edecekleri yarışmanın burs imkânı ve iş imkanı sağlayabileceğini düşünüyor. Gecede sahne alan Bale Anasanat Dalı mezunlarından Emrecan Tanış, önemli bale topluluklarından olan Helsinki Ballet’in bünyesinde dans ediyor. Stuttgard Ballet tarafından da başarılı bulunan Emre Tanış, topluluğun Londra turnesi için eser hazırlayacak.
İki perdeden oluşan gösteride tanınmış klasik bale eserlerinden çeşitli bölümler ve Bale Anasanat Dalı eğitmenlerinin hazırladığı koreografiler sergilenirken, gösteri klasik bale eserlerinin en tanınmış eserlerinden olan ‘Don Kişot’ balesi ile son buldu.