Gündem Kovid izniyle çıkanlar cezaevine dönmeyecek

Kovid izniyle çıkanlar cezaevine dönmeyecek

08.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaran düzenlemeyi de içeren yeni torba kanun teklifi komisyonda görüşüldü. Komisyonda kabul edilen madde ile Kovid-19 izni ile cezaevinden çıkan mahkumlara denetimli serbestlik ile kalıcı tahliye yolu açıldı.

Kovid izniyle çıkanlar cezaevine dönmeyecek

ANKARA Milliyet - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından şu bilgileri verdi: “31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecektir. 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecektir. Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecektir.”

Haberin Devamı

Kira artışına yüzde 25 sınırı

Torba teklifte, konutlardaki kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin devamına yönelik bir madde de yer alıyor. Teklifte ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve AFAD’ı ilgilendiren düzenlemelerle, sanayi bölgelerine yönelik maddeler de bulunuyor.