Gündem KPSS 2016 Ortaöğretim, önlisans, lisans kadro ve pozisyonları açıklandı

KPSS 2016 Ortaöğretim, önlisans, lisans kadro ve pozisyonları açıklandı

21.12.2016 - 16:57 | Son Güncellenme:

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Milyonlarca adayın girdiği KPSS 2016 tercihleri dün sabah başladı. Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre tercih kılavuzuna "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma" koşulu eklendi. KPSS tercihleri için son gün ise 30 Aralık olarak açıklandı.

KPSS 2016 Ortaöğretim, önlisans, lisans kadro ve pozisyonları açıklandı

ÖSYM KPSS 2016/2 tercih kılavuzunu yayınladı. Ortaöğretim, önlisans ve lisans adayları internet aracılığı ile KPSS tercihlerini yapabilecek. Tercihler için son gün 30 Aralık. Peki KPSS tercihleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

ÖSYM'DEN GÜVENLİK SORUŞTURMASI ŞARTI

ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ile pozisyonlarına ikinci yerleştirme için yayınlanan tercih kılavuzuna, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma" koşulu eklendi.

KPSS-2016/2 tercih kılavuzuna göre, adaylar başvurularını bugünden itibaren 30 Aralık'a kadar yapabilecek.

KPSS-2016/2 tercih kılavuzunda, başvurma genel şartlarına, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak" hükmü de eklendi.

Resmi Gazete'de 30 Ekim'de yayımlanan 676 sayılı Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel şartlara “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” şartı eklenmişti.

Haberin Devamı

KPSS 2016/2 TERCİHLERİNE İLİŞKİN DUYURU

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar tercihlerini 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Genel Bilgiler

TABLO-1.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Özel Koşullar

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Haberin Devamı

Dilekçe


KPSS Tercih Tarihleri

KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavına girip, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla puanını öğrenen adayların tercih yapma sırası geldi. ÖSYM’den bu adaylar için saat 10.00 itibariyle açılan tercihler için yapılan duyurunun tam metni ise şöyle;

‘KPSS 2016/2:

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması
Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.
Adaylara saygıyla duyurulur.’’

KPSS Tercih Kılavuzu Hakkında Bilgiler

KPSS Tercih kılavuzunda kamu kurum ve kuruluşlarına boş kadrolar adına yapılacak olan atamalar hakkında detaylı bilgiler içeren tablolar bulunuyor. Kılavuzda Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 başlığı altında 3 tane tablo bulunuyor. Tablo-1 ortaöğretim mezunları, Tablo-2 ön lisans mezunları, Tablo-3 ise lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadrolar hakkında bilgiler bulunuyor. Bu tablolara ÖSYM’nin resmi sitesinde dökümanlarda bulabilirsiniz.

KPSS’de Kimlerin Tercih Yapmaya Hakkı Var ve Puan Türleri Neler?

ÖSYM’nin yayınladığı kılavuzdan tercih yapabilmek için 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan KPSS’lerden birine girmiş olmak ve puanın açıklanmış olması gerekir. Açık kadro ve pozisyonlar için, ortaöğretim mezunları KPSSP94, ön lisans mezunları KPSSP93, lisans mezunları KPSSP3 puan türlerinden tercih yapacak.

KPSS Tercihi Yapabilmek İçin Gereken Belgeler Neler?

Adayların öncelikle tercih yapabilmek için yetkinlik belgesine sahip olmaları gerekiyor. 21 Aralık’ta başlayıp 30 Aralık’a kadar devam edecek tercih işlemleri için diploma ve geçici mezuniyet belgeleri ile tercih yapmak gerekiyor. Diğer başvuru şartlarında yer alan belgeler ise Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı, sürücü belgesi ve sertifika belgelerinin 30 Aralık’a kadar adaylar tarafından temin edilmesi gerekiyor. Peki KPSS tercihleri ile nitelik kodları arasındaki bağlantı ne?

KPSS Tercihleri ve Nitelik Kodları

4.051 adet boş kadro ve pozisyon olduğu değinilen KPSS’de, adayların yaptığı tercihler puan türlerine göre ayrı nitelik kodlarına göre ayrılıyor ve adaylar kendilerine uygun olan pozisyonları buna göre tercih ediyor. Daha sonra kurum tarafından en uygun ve en yüksek puanı almış adaylar kadrolara yerleştiriliyor.

KPSS Branş Bazında Sıralamalar

KPSS Puanları, tercih kılavuzlarının açıklanması ve tercihlerin açılmasıyla birlikte, adayların branş sıralamaları da adayların branş sıralamaları da açıklandı. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi Üzerinden öğrenilen branş sıralamalarında ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile adaylar giriş yapabilecekler.