Gündem KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları! ÖSYM Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları! ÖSYM Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

27.03.2020 - 10:49 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ÖSYM tarafından alımmaya başlandı. KPSS 2020/5 tercih kılavuzunun ÖSYM tarafından dün yayınlanmasının ardından başvurularda ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden alınmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı kapsamında adaylar başvuru işlemlerini 1 Nisan tarihine kadar gerçekleştirebilecek. Kılavuzda yer alan Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans mezunları için yayımlanan kılavuzlar incelendikten sonra başvuru işlemleri yapılabilecek. İşte başvuru şartları

KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ÖSYM Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır

KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı. ÖSYM tarafından kılavuzun yayımlanmasının ardından başvurular 26 Nisan tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı sözleşmeli pozisyonları için başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvuru işlemlerini gerçekleştiriebilecek. Peki KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?

Haberin Devamı

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

KPSS 2019/4, KPSS 2019/7 ve KPSS 2020/4 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

ODYOLOG, PERFÜZYONİST, DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ, SAĞLIK FİZİKÇİSİ pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra mezun olunan pozisyon ve derece göz önünde bulundurularak başvuru işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

KPSS 2020/5 TERCİ KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/5 Tercih Kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar, tercihlerini 26 Mart 2020 - 01 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 01 Nisan 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2020/5 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.