Gündem KPSS koşusu! Kimi son anda yetişti, kimi saniyelerle kaçırdı

KPSS koşusu! Kimi son anda yetişti, kimi saniyelerle kaçırdı

23.07.2023 - 13:01 | Son Güncellenme:

KPSS oturumu bugün saat 10.15'te başladı. '15 dakika' kuralından dolayı saat 10.00'dan sonra adaylar, sınav binasına alınmadı. Geç kaldığı için okul önünde ellerinde nüfus cüzdanları ve sınav belgeleriyle kalan öğrenciler üzüntü yaşadı. Bazı adaylar da okulun yanlış olduğunu son dakika fark edince KPSS'ye giremedi.

KPSS koşusu Kimi son anda yetişti, kimi saniyelerle kaçırdı

ÖSYM tarafından bugün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Sınavı (KPSS), 81 ilde ve Lefkoşa’daki 105 sınav merkezinde başladı. Sıkı güvenlik önlemi altında 130 dakika sürecek sınavda adaylar, genel yetenekten 60 ve genel kültürden 60 olmak üzere toplam 120 soru üzerinden değerlendirilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Avcılar Abdulkadir Uztürk Ortaokulu’na eşleri ile gelen iki kadın, kulaklarındaki küpeleri çıkarmadan içeri alınmadı. Aynı okula son dakikalarda gelen cep telefonu ekranından sınav giriş belgesini gösteren bir aday, içeri alınmadı. Sınava bir dakika kala Sabancı 50’nci Yıl İnsa Lisesi’ne gelen ve yanlış okulda olduklarını anlayan iki aday da sınava giremedi. Bir aday ise okul bahçesinde kimliğini düşürdü. Görevliler buldukları kimliği incelerken aday gelerek kimliğini alarak sınava girdi. Sınava eşleri ve çocuklarıyla gelen bazı adaylara ise çocukları başarı diledi.  

KPSS koşusu Kimi son anda yetişti, kimi saniyelerle kaçırdı

SİVAS'TA KPSS'YE GEÇ KALANLAR BİNALARA ALINMADI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (SCÜ) sınavın gerçekleştirileceği binalara erken saatte gelenler binaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Saat 10.00'a yaklaştığı sıralarda ise görevliler sınava kısa süre kaldığını söyleyerek, adayları içeri girmeleri yönünde uyardı. Kapının kapanmasına dakikalar kala sınava yetişmek isteyen adaylar koşarak binalara geldi. Saatler 10.00'u gösterdiğinde ise kapılar kapandı. Kapıların kapanmasının ardından 1 dakika geç kalanlar içeriye alınmadı. Edebiyat Fakültesi binasının farklı bir kapısında beklediğini söyleyen adaylardan biri ise ekiplere uzun süre ısrar etmesine rağmen içeriye alınmadı.

KPSS koşusu Kimi son anda yetişti, kimi saniyelerle kaçırdı

Haberin Devamı

"SAĞLIK OLSUN" DİYEREK GERİ DÖNDÜ

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi önünde adaylar ile yakınları yoğunluk oluşturdu. Kuyrukların oluştuğu sınav gününde adaylar, kimlik kontrollerinin ardından tek tek sınıflara alındı. Kapıların kapanmasının hemen ardından gelen bir aday ise tüm çabalarına rağmen içeri alınmadı. Kapıların açılması için direnen aday, "Sağlık olsun" diyerek okuldan ayrıldı.

Saat 12.25’te sona eren olan ilk oturumun ardından Eğitim Bilimleri oturumu saat 14.45 itibarıyla başlayacak ve adaylara 80 soru için 100 dakika süre verilecek.

GEÇ KALAN ADAYLAR KOŞARAK SINAV SALONLARINA GELDİ

Eskişehir’den de benzer görüntüler geldi. Sınava giren binlerce memur adayı, sınav salonlarının yolunu tuttu. Sınava geç kalan adaylar sınav salonlarının bulunduğu binalara koşarak geldi. Maratonları aratmayan koşu yarışında birçok aday son dakikada binaya giriş yaptı. Kapılar kapandıktan sonra binaya gelenler ise içeri giremedi.

KPSS koşusu Kimi son anda yetişti, kimi saniyelerle kaçırdı

Haberin Devamı

GAZİANTEP

Gaziantep’te sınava girmek için evinden çıkan ismi öğrenilemeyen bir genç de geç kaldığını düşünerek bir anda panikledi. KPSS’ye gireceği okulun adresini heyecan içerisinde mahalle esnafına soran kişinin o halini gören Gaziantepli esnaf ise şahsi motoru ile memur adayını sınavın başlamasına 30 saniye kala gireceği Gaziantep Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesine yetiştirdi.

KPSS koşusu Kimi son anda yetişti, kimi saniyelerle kaçırdı