Gündem KPSS tercihleri ne zaman sona eriyor? KPSS tercihleri yaparken dikkat

KPSS tercihleri ne zaman sona eriyor? KPSS tercihleri yaparken dikkat

14.12.2018 - 20:47 | Son Güncellenme:

KPSS tercih işlemleri alınmaya devam ediyor. 11 Aralık'ta başlayan KPSS başvuruları 20 Aralık'ta sona erecek. Peki KPSS tercihleri nasıl yapılır?

KPSS tercihleri ne zaman sona eriyor KPSS tercihleri yaparken dikkat

KPSS tercih işlemleri alınmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu 11 Aralık tarihinde yayımlandı. KPSS 2018/2 tercih işlemini gerçekleştirebilecek için belirlenen genel kurallar içerisinde en önemlisi 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir açıklamasında bulunuldu. Peki KPSS tercihleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Adaylar tercihlerini 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir.

İnternetten tercih gönderme işlemleri 20 Aralık 2018 gecesi, saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

TERCİH KILAVUZU VE TABLOLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra gerçekleştirilebilecek. Adaylar tercih süreci boyunca yaptıkları tercihleri değiştirebilme imkanına da sahip olacak.