Gündem Kramplar neden olur?

Kramplar neden olur?

25.04.2018 - 11:30 | Son Güncellenme:

Kramp rahatsızlıkların arkasında çeşitli ciddi sağlık problemleri görülebilir. Bu sebeple kramp rahatsızlıkları küçümsememek gerekir. Kramp sorunlarını çeşitli zaman aralıklarında sürekli olarak yaşıyorsanız hemen ilgili hekimlere başvurup tedavi planı oluşturulmasını istemelisiniz.

Kramplar neden olur

Bu sizleri kramplardan meydana gelebilecek olan rahatsızlıkları önceden anlamanıza ve uygun tedavi planını uygularken daha hızlı ve aynı zamanda kalıcı çözümler almanıza olanak sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Kramplar Hangi Saatlerde Sık Görülür?

Kramp rahatsızlığı genelde sabaha karşı acı içerisinde uykudan uyanmamıza neden olan rahatsızlık türüdür. Bu tip kramplarda genellikle ciddi bir probleme rastlanmaz. Bazı kramp problemleri ise ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilir. Kramp sırasında kasta ciddi bir şekilde kasılma meydana gelir. Kasılan kasın görüntüsünde oluşan değişiklik çıplak gözle rahatlıkla hissedilebilir.

Krampların asıl nedeni bilinmemektedir. Fakat uzmanlar tarafından çeşitli tahminler yapılmaktadır. Aşırı terleme sırasında çeşitli kramplar meydana gelebilir. Aşırı terleme yoğun bir egzersiz altında veya aşırı stres altında görülür. Stres çeşitli kas gruplarında kramplara neden olur. D vitamini yetmezliği kramp sorunlarına yol açan bir başka nedendir. D vitamini tüketiminizi vücudunuzun ihtiyacı doğrultusunda almalısınız. Doğal olarak yeterli D vitamini alınmadığı takdirde eczanelerde satılan yapay D vitamini katkılarını kullanabilir ve bu sayede D vitamini eksikliğinden doğan kramplardan kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

İstem Dışı Kramp Oluşumu

Kramplar çok yaygın görülen rahatsızlıklardan biridir. Fakat kramp sorunu hakkında çoğumuz yeterli bilgiye sahip değildir. İnsanların neredeyse hepsi hayatlarında en az bir kere kramp sorunuyla karşı karşıya kalmıştır. Kramp bir kas grubunun ya da bir kas kütlesinin istemsiz ve aynı zamanda orantısız bir şekilde kasılması sonucu meydana gelir. Bu kramplar yaklaşık olarak birkaç saniyeden on beş dakikaya kadar süren kramplardır. İlk saniyeler krampların acısı daha net bir şekilde hissedilir. Uzun süren kramplarda ilk birkaç saniye duyulan acı hissi dayanılmazdır. Fakat birkaç saniyeden sonra acıya dayanma gücünüz artar. Kramplar istirahat sırasında veya herhangi bir aktivite hâlinde görülebilir. Kramp oluşumu tekrarlanırsa çeşitli güven kayıplarına yol açabilir. Örnek vermek gerekirse yüzme sırasında sürekli bir şekilde kramp sıkıntısı yaşayan insanlar yüzme aktiviteleri sırasında aldıkları keyif azalacaktır.