Gündem Küçük Semih'in acı kaderi

Küçük Semih'in acı kaderi

20.01.2009 - 15:43 | Son Güncellenme:

Dört yıl önce geçirdiği kaza-dan sonra bu fotoğraf çekildi. O kazada annesini yitirdi. Dört yıl sonra bir başka kazada ise

Küçük Semihin acı kaderi

İZMİR´de, freni patlayınca dehşet saçan kamyonun çarptığı otomobilde ölen 9 yaşındaki Semih Kaan Yağbasan´ın, küçük yaşına rağmen yaşadığı acı dolu kader, yürekleri dağladı. İlköğretim okulu öğrencisi Yağbasan´ın, dört yıl önce, annesi Melek ve babası Hüseyin Yağbasan´la akraba ziyaretine giderken geçirdikleri trafik kazasında ağır yaralandığı ortaya çıktı. Bu kazada, yanındaki annesi Melek Yağbasan´ı kaybeden minik Semih, tedavilerinin ardından babasıyla hayata yeniden tutundu. Minik Semih´in, yeniden evlenen babasıyla yeni yaşamlarına alışmaya çalışırken bu feci kazada ölmesi ise, başta babası olmak üzere sevenlerini yasa boğdu. Hem ilk eşini, hem de oğlunu trafik terörüne kurban vermenin acısını yaşayan baba Hüseyin Yağbasan, uzun süre gözyaşı dökerken, güçlükle teskin edildi. Aynı kaderi paylaşan anne, oğul, yanyana toprağa verildi.

Kaza, dün, saat 18.00 sıralarında, Osman Kibar Kavşağı´nda meydana geldi. Manisa´dan İzmir´e gelen K.Ç.´nin (44) kullandığı 10 NF 374 plakalı 19 ton yem yüklü kamyon, yokuş aşağı inerken, freninin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Hızla ilerleyen kamyon, bazısı kırmızı ışıkta bekleyen, bazısı da yolda ilerleyen 35 ALP 22, 35 RU 754, 35 AU 7135, 35 NV 088, 35 PH 837 ve 35 HMP 16 plakalı otomobiller, 35 RC 927 plakalı belediye otob³s³ ve 35 P 1410 plakalı servis minib³süne çarptı. Çarptığı araçları hurda yığınına çeviren kamyon, Bornova ¦l_e Jandarma Komutanlı­ı binasının bahçe duvarına _arparak durabildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü, can pazarının yaşandığı kazada, otomobillerde sıkışanlar, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı. Görenleri şaşkına çeviren kazada, minibüs şoförü Serkan Kaymaz (29), Soner Çakır (31), belediye otobüsünün şoförü Süleyman Çoban (50), Başak Gülhan (19), Hüseyin Özdemir (48), Hülya Çelik Yağbasan (33), Özlem Nezir Arga (35), Yeliz Şenler (30), Aysun Şener (39), Berrin Menteşoğlu (42), Ilgın Şimşir (35), Gürkan Armağan (19), Ataberk Menteşoğlu (13), Ayça Kaya (23), Kadir Türközer (19) ve Semih Kaan Yağbasan (9), Ege, İzmir, Tepecik Eğitim ve Araştırma, Karşıyaka ve Bornova Devlet hastanelerinde tedaviye alındı. Yaralılardan Ege Üniversitesi öğrencisi Kadir Türközer ile Bornova Koleji 3´üncü sınıf öğrencisi Semih Kaan Yağbasan, kaldırıldıkları Ege Üniversitesi Hastanesi´nde yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Yağbasan´la aynı otomobildeki ev hanımı Gülnaz Yılmaz (40) ve oğlu Yavuz Selim İlköğretim Okulu 7´inci sınıf öğrencisi Tümaç Yılmaz da (12), olay yerinde yaşamını yitirdi.

İLK KEZ O YOLU KULLANMIŞ

Kazanın ardından gözaltına alınan kamyon şoförü K.Ç., yokuştan inerken freni patladığı i_in aracı durduramadı­ını söyledi. Zanlı K.Ç. ifadesinde, İstanbul´dan y³kledi­i tavuk yemini ¦zmir´e getirdi­ini, bu yoldan ilk kez ge_ti­ini dile getirdi. Alkollü olmadığı belirlenen K.Ç.´nin, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

CENAZELERİ GÖNDERİLDİ

Kazada yaşamını yitirenlerden anne Gülnaz Yılmaz ve oğlu Tümaç Yılmaz´ın cenazeleri memleketleri Manisa´nın Soma İlçesi´ne, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencisi Kadir Türközer de, toprağa verilmek üzere Ordu´ya gönderildi. Türközer´in okul çıkışı, kazada yaralanan arkadaşı Gürkan Armağan´la birlikte yolda yürüdükleri öğrenildi. Yaralı 14 kişiden ise, hayati tehlikeleri devam eden 4´ü dışında tümünün taburcu edildiği kaydedildi.

AYNI OTOMOBİLDE ÜÇ ANNE, ÜÇ OĞUL


Kazayla ilgili detaylarda ortaya çıkmaya başlarken, yaşamlarını yitiren Gülnaz Yılmaz, oğlu Tümaç Yılmaz, Semih Kaan Yağbasan ile yaralılar Hülya Çelik Yağbasan, Berrin Menteşoğlu ve oğlu Ataberk Menteşoğlu´nun aynı araçta bulundukları öğrenildi. Otomobili Berrin Menteşoğlu´nun kullandığı, hep birlikte ev ziyaretinden dönerken, yeğeni Semih Kaan Yağbasan´ı okuldan aldıkları ve kendi evlerine doğru gittikleri belirtildi. Dehşet saçan kamyonun, ilk olarak, ikisi çocuk, üç kişinin yaşamını yitirdiği bu otomobile çarptığı vurgulandı.

SEMİH´İN ACI KADERİ

Kazada yaşamını yitirenlerden Semih Kaan Yağbasan´ın küçük yaşına rağmen bugüne kadar yaşadıkları ise duyanları acıya boğdu. İlköğretim okulu öğrencisi Yağbasan´ın, dört yıl önce, annesi Melek ve babası Hüseyin Yağbasan´la akraba ziyaretine giderken Bonnova-Manisa karayolunun Sabuncubeli Mevkii´nde, içinde bulundukları otomobile, karşı yönden gelen Ufuk Evrekli´nin kullandığı minibüsün çarptığı ortaya çıktı. Evrekli´nin direksiyon hakimiyetini kaybedip yol ortasındaki su kanalına çarptıktan sonra minibüsüyle Yağbasan ailesinin otomobilinin üstüne düştüğü ortaya çıktı. Kazada, Evrekli ile birlikte giyim mağazası sahibi Melek Yağbasan (31) yaşamını yitirirken, eşi Hüseyin ve o zaman 5 yaşında olan oğlu Semih Kaan, ağır yaralandı. Kazanın ardından üç aylık tedavi sonrası taburcu edilen baba, oğul, hayatlarına yeniden tutunmaya çalıştı. Baba Hüseyin Yağbasan, dört ay önce, Hülya Çelik´le yaşamını birleştirdi. Minik Semih´in, yeniden evlenen babasıyla yeni yaşamlarına alışmaya çalışırken, ağır yaralı olarak kurtulduğu kazaya yakın bir yerde bu kez ölmesi ise, herkesi yasa boğdu.

ANNESİNİN YANINA GÖMÜLDÜ
Küçük yaşta trafik kurbanı olan Semih Kaan Yağbasan için Bornova Yeni Camisi´nde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Yağbasan´ın acılı babası Hüseyin Yağbasan, akrabaları, öğrenci arkadaşları ve sevenleri katıldı. Hem ilk eşini, hem de oğlunu trafik terörüne kurban vermenin acısını yaşayan baba Hüseyin Yağbasan, güçlükle ayakta dururken, trafik terörüne isyan etti. Oğlunun tabutuna uzun süre yaşlı gözlerle bakan baba Hüseyin Yağbasan, yakınları tarafından teskin edildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazının ardından minik Semih, annesi Melek Yağbasan´ın, Doğanlar Mezarlığı´ndaki kabrinin yanına defnedildi.

OKULDA TÖREN

Kazada diğer yaşamını yitiren Tümaç Yılmaz ise, eğitim gördüğü Bornova´daki Yavuz Selim İlköğretim Okulu´nda anıldı. Okuldaki gözüyaşlı arkadaşları bir dakikalık saygı duruşunda bulunurken, sırasına çiçek ve fotoğraflarını koydu.

DEHŞET KAMERADA
Bu arada, dehşet saçan kamyon, olay yeri yakınındaki bir işyerine ait güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Kamyonun araçlara çarptıktan sonra arkasından duman çıkararak hızla ilerlemesi, saniye saniye kaydedildi.