Gündem Kurban Bayramı hangi gün? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

Kurban Bayramı hangi gün? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

25.07.2020 - 17:42 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tarihleri... Özellikle çalışan kesim bayramda kaç gün tatil olacak, bayram hangi günlere denk geliyor araştırıyor. Ayrıca Ramazan Bayramı'nda yapılan kısıtlama ve sokağa çıkma yasağının ardından Kurban Bayramı için de kısıtlama olacak mı merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

Kurban Bayramı hangi gün Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Arefe ile birlikte 4,5 gün olan bayram tatili uzatılacak mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı gündemde mi? Kısıtlama olacak mı? Bayram tatiline sayılı günler kala bir kısıtlama gelecek mi merak konusu.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? BAYRAM HANGİ GÜN?

Kurban Bayramı'nın ilk günü bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Pazartesi günü sona erecek olan bayram tatilinin uzatılması ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Bayram tatili arefe günü ile birlikte 4.5 gün olacak.

Kurban Bayramı 30 Temmuz arefe günü başlıyor.
31 Temmuz Cuma Kurban Bayramı'nın 1. günü.
1 Ağustos Cumartesi bayramın 2. günü.
2 Ağustos Pazar bayramın 3. günü.
3 Ağustos Pazartesi bayramın 4. günü.

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Kurban Bayramı'nda kısıtlama, sokağa çıkma yasağı olacak mı, en çok merak edilen konular arasında. Son günlerde çıkan vakalara göre şekillenmesi beklenen bayram tatili için henüz bir kısıtlama gelmedi. Bakan Koca, bayramlaşma ve namaz ile ilgili uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması:

"Bayramda memleketine gidecek olanlar, trafik yoğunluğuna kalmadan yola çıkmalı. Taşıtlarda kalabalık olmamalı, tedbirlere uyulabilmelidir. Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır. Kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene normalden daha fazla dikkat edilmelidir. Toplu bayramlaşma yapılmamalı, kalabalık bayram yemekleri düzenlenmemelidir. Ziyaretler sınırlı tutulmalıdır. Bayramlaşmalar mümkün olduğunca telefonla yapılmalıdır. Özellikle 65 yaş üstündekiler, kronik hastalığı olanlar, tebrikleri telefonla kabul etmelidir. Hiçbir şekilde el sıkma, kucaklaşma olmamalıdır. El temizliğine dikkat edilmelidir. Bir araya gelinecekse açık hava tercih edilmelidir. Bayramda, maske ve mesafe kuralına bugüne kadar olduğundan daha fazla ihtiyacımız var."