Gündem Kurbanların çoğu kadın ve çocuk

Kurbanların çoğu kadın ve çocuk

22.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› Terör örgütünün sokaktaki kına gecesini hedef alan katliamında can verenler ağıtlarla uğurlandı. Büyük bölümü kadın ve çocuk olan kurbanlardan 45’i Yeşiltepe mezarlığında yan yana toprağa verildi. Bazı cenazeler toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi

Kurbanların çoğu kadın  ve çocuk

Terörün sinsi hedefi olduklarının farkında olmadan bir gün önce yakınlarının en mutlu gününde halaya duran katliam kurbanları dün gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Yaşamını yitirenler arasında kadın ve çocukların sayısının çokluğu dikkat çekerken, ölenlerin büyük bölümünün Akdoğan soyadlı oldukları görüldü. Ölenlerden kimliği belirlenenler şunlar: Fatma Abdullah, Gurbet Akcan, Kamil Akdoğan, Bünyamin Akdoğan, Saliha Akdoğan, Muhammet Alpaslan, İsmail Alpaslan, Muhittin Alpdoğan, Ubeyit Alpdoğan, Hasan Alpdoğan, Kamile Ayhan, Nur Huriyet Ayhan, Metin Caner, Hüsam Cuma, Abdulhamit Çelikten, Süleyman Durak, Serhat Eryılmaz, Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Mirgin Gürbüz, Salih İlper, Yusuf İlter, Murat Kalay, Hakkı Okur, Mehmet Ali Özcan, Nergiz Özcan, Kerem Özer, Semanur Özer, Mehmet Ali Taş, Devran Toruman, Osman Toruman, Vesile Toruman, Sinan Urtekin, Ahmet Urtekin, İbrahim Urtekin, Mehmet Urtekin, Muhammet Yağız, Aliye Yağız, Süreyya Yağız, Orhan Yavuz ve Şükran Ayhan.

Haberin Devamı

Yan yana gömüldüler

Adli Tıp’tan alınan cenazelerin 45’i dün Gaziantep Yeşiltepe Mezarlığı’na getirildi. Diğerleri de toprağa verilmek üzere memleketleri Van ve Siirt’e gönderildi. Yeşiltepe Mezarlğı’nda kılınan namazın ardından 45 kurban yan yana toprağa verildi. Şehitkamil ve Şahinbey’in Ak Partili Belediye başkanlarının cenaze törenine katılmak istemesi kısa süre gerginliğe neden oldu. Protesto edilen başkanlar törene katılmadı. Cenaze namazını kıldıran imamlardan biri, önce Kürtçe ardından Türkçe konuşma yaparak saldırıyı gerçekleştiren IŞİD’i lanetledi.

İmam “Dünyanın bütün dinlerinde iki tören kutsaldır. Cenaze töreni dinidir ve kutsaldır, nikah töreni kutsaldır. Bu iki törene kast eden insan yeryüzünün hiçbir dini tarafından kabul edilemez. Hiçbir dine ait olamaz bunlar. Onun için bunlar hiçbir dine ait olmadıkları gibi Allah’ın kitabına göre bunlar insan olamazlar kesinlikle. Onun için biz onlarla alakalı, bu zulmü yapanlar, destek verenler; arkasında duranlarla alakalı hiçbir şey söylemiyoruz. Çünkü onların hakkından alemlerin rabbi olan Allah en büyük azab olan cehennemle mutlaka haklarından gelecektir” dedi.

Düğünde eylem planı iddianameden çıktı

Gaziantep’te düğünü hedef alan IŞİD’in planları, Ankara Garı iddianamesinden çıktı. Terör örgütünün Gaziantep’te bir düğünü kana bulamayı daha o aşamada planladığı ve eylem için militanların onay istediği anlaşıldı. İddianamedeki bilgilere göre, terör örgütünün hedefinde toplumsal çatışma yaratabilecek eylemleri gerçekleştirmek ve bu kapsamda Aleviler ile bazı dernek ve vakıflara saldırı düzenlemek de yer alıyor.

Düğünde eylem planı

Ankara katliamının organizatörü Yunus Durmaz’ın IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’yı bilgilendirdiği ve eylem onayı istediği, 6 Ekim’de yazıldığı düşünülen “WRD0904.TMP.DOCX” isimli metinde “Gaziantep’te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz bunun artısını eksisini düşündük, aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa polis üstünü çabuk kapatır” ifadeleri yer alıyordu. Acil cevap istenilen o metinde, “1: NATO patriotları çekiyor, yol güzergâhları biliniyor, tamam derseniz geçiş yollarına mayın döşeyerek bekleyeceğiz. Bunlara yapabileceğimiz en uygun amel mayın. 2: PKK’liler düğün yapıyorlar. Bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenler de var ama geneli PKK’li ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum. Bugünlerde düğün var. Tamam derseniz amel yapacağız inşallah” yazıyordu. Bombalı saldırılarının planlayıcısı Durmaz, Gaziantep’te, 19 Mayıs’taki operasyonda yakalanacağını anlayınca intihar yeleğindeki bombaları patlatıp can vermişti. (ANKARA Milliyet)

Haberin Devamı

Zalimce bir saldırı

Kurbanların çoğu kadın  ve çocuk


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti, doktorlardan, sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.
Bakan Mehmet Şimşek “Bu barbar ve vahşi katliamı kınıyoruz, lanetliyoruz. Biz teröre boyun eğmeyeceğiz. Terörün amacı bizi korkutmak, yıldırmak. Buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Gaziantep Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı ile huzur içinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde büyük başarı sağlamış bir şehir... Zaten terörün genel amacı Türkiye’de istikrarı bozmak. Gaziantep ölçeğinde de pek farklı değil” ifadelerini kullandı

Bakan Akdağ da “Terör örgütünün adı ne olursa olsun bunun adının PKK olması, DAEŞ olması, 15 Temmuz’da gördüğümüz gibi FETÖ olması, DHKP/C olması, adı ne olursa olsun hiç önemli değil. Bir düğün düşünün bu düğünde çocuklar var, kadınlar var. Bir şekilde bir mutlu günü birlikte yaşayan insanlar var. Akrabalar ve komşular var. Böylesine zalimce, haince, namussuzca, ahlaksızca bir saldırı” dedi. (DHA, AA)

Haberin Devamı

CHP ve MHP de heyet gönderdi

Saldırının ardından Ak Parti heyeti Gaziantep’e giderken, CHP ve MHP de ayrı ayrı heyetler göndererek olayla ilgili inceleme başlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Gaziantep’teki terör saldırısına ilişkin olarak, “Ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmalı ve terör belası bu ülkeden defedilmeli” dedi. Saldırının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP heyetinin Gaziantep’e gittiğini söyledyen Bingöl, “Dün geceden itibaren 10 kişilik heyetimiz bölgede incelemelerde bulunuyor, gelişmeleri takip ediyor” dedi. Bingöl, heyette bölge milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinin yer aldığını kaydetti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla da Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MYK Üyesi Ruhi Ersoy, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ve Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu Gaziantep’e giderek incelemelerde bulundu. (ANKARA Milliyet)

Haberin Devamı

8 yaşında cenaze namazında

Kurbanların çoğu kadın  ve çocuk


Cenaze namazını kılanların oluşturduğu safta 8 yaşındaki bir çocuk dikkat çekti. Yusuf Çetin, ölenlerden üç çocuğun terzi olan babası Nurullah’ın yanında çalıştıklarını, ölen çocuklardan Salih İlter ile İbrahim’in sınıf arkadaşı olduğunu söyledi. Çetin, kendisinin ölümden kurtulmasını, “O gece ben de çok gitmek istemiştim düğüne ancak babam izin vermedi. Arkadaşlarımın öldüğünü fotoğraflarından gördüm. Şimdi onlara karşı dini görevimi yapmak için namaza durdum” dedi.

Gerginlik yaşandı

Cenaze törenine Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel de katıldı. Bazı tabutların üzerine terör örgütü PKK’yı simgeleyen bezlerin asılması üzerine namazı kıldıran din görevlileri, “Burası ibadet alanı” diyerek uyarıda bulundu ve bezleri kaldırttı. (GAZİANTEP AA)

Yazarlar