Gündem LGS nakil tercih sonuçları nereden öğrenilir? Lise boş kontenjan ve taban puanları...

LGS nakil tercih sonuçları nereden öğrenilir? Lise boş kontenjan ve taban puanları...

19.08.2020 - 16:28 | Son Güncellenme:

LGS nakil süreci devam ediyor. 17 Ağustos'ta 1. nakil tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 2. nakil süreci başladı. Öğrenciler lise boş kontenjanları ve taban puanlarına göre nakil tercih başvurularını yapıyor. Peki, LGS 2. nakil tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB tarafından yayınlanan LGS tercih ve yerleştirme takvimi

LGS nakil tercih sonuçları nereden öğrenilir Lise boş kontenjan ve taban puanları...

Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimini yayımladı. Nakil süreci devam ediyor. 17 Ağustos'ta açıklanan yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının ardından öğrenciler 2. nakil tercih başvurularını gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

LİSE BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUANLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

LGS lise boş kontenjanları ve taban puanları e okul sistemi aracılığıyla sorgulanabiliyor. E okul'a giriş yaparak nakil başvuruları ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS 2. nakil tercih başvuruları 21 Ağustos'a kadar yapılabilecek. Sonuçların ilanı ise 24 Ağustos 2020 tarihinde olacak. Nakil tercih sonuçları meb.gov.tr internet adresinde duyurulacak.

LGS NAKİL SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HİÇBİR YERE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER

24-26 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.