Gündem LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 2022 LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 2022 LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

04.06.2022 - 09:37 | Son Güncellenme:

LGS ile ilgili araştırmalar bugün hız kazandı. Bu hafta sonu uygulanacak olan LGS için geri sayım başladı. Lise sınavına katılacak olan 8. sınıf öğrencileri LGS ne zaman, saat kaçta başlayacak ve bitecek sorularına cevap arıyor. Peki LGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? MEB, LGS'nin tüm detaylarını kılavuzda yayımladı. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte LGS 2022 hakkında tüm merak edilenler haberimizin devamında...

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA 2022 LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

2021-2022 Eğitim yılının LGS sınavı için heyecan dorukta. Bir yıl boyunca yoğun hazırlıkta olan lise adayları sınav hakkında bilgi almak için arayışa geçti. Sınav günü yaklaştıkça LGS ne zaman, saat kaçta soruları büyük ilgi gördü. Peki LGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? Sınava giren öğrenciler sınav sonrasında LGs sonuçları ne zaman açıklanacak arayışa geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sonuçları tarihini de belirledi. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte büyük gün...

Haberin Devamı

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Merkezî Sınav, 05 Haziran 2022 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

LGS'DE KAÇ SORU VAR, SÜRE NE KADAR?

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 27 Mayıs 2022 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edildi.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN, NEREDEN AÇIKLANACAK?

Merkezî Sınav sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA 2022 LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

b. Cevap kâğıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,

ç. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

d. Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi,

e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.