Gündem LGS sonuçları o tarihte açıklanacak! Çok az kaldı...

LGS sonuçları o tarihte açıklanacak! Çok az kaldı...

22.06.2019 - 15:18 | Son Güncellenme:

LGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş. 1 Haziran tarihinde 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen LGS'de sonuçların açıklanmasına artık çok az bir zaman kaldı. Peki, MEB, LGS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

LGS sonuçları o tarihte açıklanacak Çok az kaldı...

LGS kapsamındaki merkezi sınavla Türkiye genelinde bin 531 liseye öğrenci yerleştirilecek. Okulların toplam kontenjanı 139 bin 660 olarak açıklandı. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'in "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"nda yer alan takvime göre, merkezi sınav sonuçları 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

SINAVSIZ YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavsız yerel yerleştirmede, 2018'de ortaokullarda bulunma kriteri bu yıl kaldırıldı. Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterde eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.