Gündem AK Parti'de İstanbul dahil 26 ilde belediye başkan adayları belli oldu!

AK Parti'de İstanbul dahil 26 ilde belediye başkan adayları belli oldu!

07.01.2024 - 16:10 | Son Güncellenme:

31 Mart’ta yapılacak yerel seçime kısa bir süre kala AK Parti’de bugün Aday Tanıtım Toplantısı heyecanı yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adaylarını tek tek açıkladı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Tanıtım Toplantısı’nda aralarında İstanbul’un da bulunduğu 26 kentteki belediye başkan adayları açıklandı. Merakla beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

İSTANBUL ADAYI

Murat Kurum

YALOVA ADAYI

Mustafa Tutuk

TOKAT ADAYI

Eyüp Eroğlu

Haberin Devamı
SİNOP ADAYI

Yakup Üçüncüoğlu

SAMSUN ADAYI

Halit Doğan

RİZE ADAYI

Rahmi Metin

Haberin Devamı
ORDU ADAYI

Mehmet Hilmi Güler

MUĞLA ADAYI

 Aydın Ayaydın

KOCAELİ ADAYI

Tahir Büyükakın

Haberin Devamı
KASTAMONU ADAYI

Tahsin Babaş

ISPARTA ADAYI

Şükrü Başdeğirmen

GİRESUN ADAYI


Aytekin Şenlikoğlu

Haberin Devamı
ESKİŞEHİR ADAYI

Nebi Hatipoğlu

ERZURUM ADAYI

Mehmet Sekmen

ELAZIĞ ADAYI

Şahin Şerifoğulları

Haberin Devamı
EDİRNE ADAYI

Belgin İba

DÜZCE ADAYI

Faruk Özlü

DENİZLİ ADAYI

Osman Zolan

ÇANKIRI ADAYI

Hüseyin Filiz

ÇANAKKALE ADAYI

Jülide İskenderoğlu

BURSA ADAYI

Alinur Aktaş

BİTLİS ADAYI

Nesrullah Tanğlay

BİNGÖL ADAYI

Erdal Arıkan

BALIKESİR ADAYI

Yücel Yılmaz

AYDIN ADAYI

Mustafa Savaş

ARTVİN ADAYI

Mehmet Kocatepe (Mevcut Belediye Başkanı)

ERDOĞAN: BAŞARILARI DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen açıklamasını yaptı. Erdoğan, "Aziz kardeşlerim bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Elbette her husus gibi bu konuda da eksiğimiz, fazlamız olabilir, ama ülkemiz şehirlerimiz ve partimiz için en hayırlısını istediğimizden bu doğrultuda samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin." dedi.

BAKAN KACIR: İSTANBUL'UN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR

CNN Türk yayınında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bir yerel seçim sürecindeyiz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız 26 şehrin belediye başkan adayımızı açıklayacak. Herkesin gözü İstanbul'da. Bütün dünyanın da gözbebeği bir şehir. İstanbul'umuzda son 5 yıldır bir fetret devri yaşanıyor. Bizim belediye başkanlarımız şehrini düşünen insanlar. İnşallah önümüzdeki dönemde İstanbul başta olmak üzere, diğer illerimizde bu düşüncesiyle hareket edeceğiz. İstanbul'un çözüm bekleyen sorunları var. Pandemi sürecinde İstanbul'a biz şehir hastanesi getirirken buraya yol bile yapamayan bir belediye ile karşılaştık. İstanbul depreme hazırlanmalı. Kentsel dönüşüm en önemli konularından." dedi.

ERDOĞAN'DAN MURAT KURUM İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların açıklanacağı Haliç Kongre Merkezi'ne geldi. Erdoğan, İstanbul adaylığı için ismi geçen Murat Kurum ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan'ın, diğer 25 ilin adayıyla da tek tek görüşeceği belirtildi.