Gündem Liyakat, hesap, hizmet

Liyakat, hesap, hizmet

04.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP yönetimi, yeni seçilen belediye başkanlarını, partinin elde ettiği başarıyı gölgeleyecek bir olaya meydan vermemelerini konusunda uyardı.

Liyakat, hesap, hizmet

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Bu çerçevede başkanlardan görevlendirmelerde liyakate önem vermeleri, harcamalar konusunda dikkatli davranmaları ve halkın yanında olmaları istendi.  

Haberin Devamı

‘Başarıyı gölgelemeyin’ 

CHP, yeni seçilen belediye başkanlarından devir-teslim törenleri sırasında yapacakları konuşmalarda Genel Başkan Özgür Özel’in seçim gecesi yapmış olduğu konuşmayı esas almalarını istedi. Edinilen bilgiye göre AK Parti’den devralınan belediyelerde “hesap kitap işleri” için nitelikli eleman ihtiyacı olursa İstanbul ve Ankara’daki kadrolardan geçici görevlendirme yapılabileceği bildirildi. Başkanlara, “Önce önünüzü görün, belediyenin durumunun tablosunu ortaya çıkartın” talimatı verildi. 

Çiçeği burnunda başkanlara özetle şu tavsiyelerde bulunuldu: 

Takıldığınız, sıkıntı duyduğunuz anda gerekli olan bilgileri bizden alabilirsiniz. Genel Merkez ile irtibatınızı kesmeyin. Bir sıkıntıyla karşılaştığınızda bize sorun. Gerek hukuk kadromuzla, gerekse işi bilen belediye başkanı arkadaşlarımızla destek ve katkı içerisinde olalım. 

Haberin Devamı

Halkın gözü bizim üzerimizde, büyük bir başarı elde edildi, bu başarıyı gölgeleyecek herhangi bir uygulama içerisinde olmayın. Başarıların gölgelenmemesi için her belediye başkanının dikkatli bir şekilde belediye çalışmalarına odaklanması gerekiyor. 

Başkan yardımcılarınızı, müdürlerinizi seçerken “bu bizim partilimiz” demeyin. İşin ehli kişileri seçin, liyakate önem verin. 

İşçilere dikkat 

Seçim sürecinde fazla sayıda işçi alımı varsa buna dikkat edin. Son üç-dört ayda işe alınan işçileri inceleyin. Sizi zora sokmak için mi işe alınmışlar, yoksa işçi eksiği mi varmış ona dikkat edin. 

Gelir gider tablosunu çıkartın, halka gösterin. Öncelik maaşlar. Maaşları ödedikten sonra geri kalana bakın. Gelir gider hesabınızı iyi yapın. Temkinli davranın. Çünkü hükümet değiliz. Sizi zora sokmak, başarısız olmanızı isteyecekler. Halkın yanında olun.