Gündem Mal varlığını açıklayan Turgut Altınok'a Mansur Yavaş'tan yanıt

Mal varlığını açıklayan Turgut Altınok'a Mansur Yavaş'tan yanıt

16.03.2024 - 15:43 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti adayı Turgut Altınok'un mal varlığını açıklamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Mal varlığını açıklayan Turgut Altınoka Mansur Yavaştan yanıt

Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında, Yenimahalle'de Şentepe Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri'nin açılışına katıldı.

Haberin Devamı

Yavaş, belediyenin doğumdan ölüme kadar insanın her türlü derdiyle ilgilenmek manasına geldiğini belirterek, "Dolayısıyla bir çocuğun doğduğundan itibaren yaşaması, sağlıklı büyümesi, eğitim alması hepimizin derdidir. Bu nedenle biz, 'Herkes eşit şartlarda okusun' diye destek alan ailelere her türlü desteği veriyoruz; ulaşım desteğinden beslenme desteğine kadar. İş dünyasına da destek veriyoruz. Hep beraber bir pandemi yaşadık. Pandemide herkes kapandığı zaman esnaf ne yapacak? Yanında çalışanlar ne yapacak? Allah'a çok şükür öyle bir dayanışma örneği sergiledik ki, öyle bir liderlik sergiledik ki Ankara'da hiç kimseyi mağdur etmeden bu günlere geldik" ifadelerini kullandı.

'İSRAF DA YOLSUZLUK DA KUL HAKKIDIR'

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yönetiminde yolsuzluğa izin vermediklerini belirten Yavaş, "Bugün destek alan aileler varsa, bunun en büyük sebebi kamu yaratıcılarının yolsuzluk ve israf yapmasıdır. Bu nedenle biz, geldiğimizden itibaren bütün ihalelerimizi açık yaptık. Yaptıklarımızın maliyetini astık sayfamızda kuruşu kuruşuna her şey yazılı. Ankara'nın girişinde, çıkışında kapılar var. Bugünkü maliyeti 350, 400 milyon lira. Kimse kullanmıyor ve estetikten yoksun. 'Biz yaptık oldu' düşüncesiyle yaptıkları bir şey; ama görüyorsunuz Yenimahalle'ye yapılanların hepsi mutlaka ve mutlaka içinde insan olan, insana yarayan projeler. Bizler sonuçta sizlerin parasını kullanıyoruz. Bunu israf edersek de yolsuzluğa izin verirsek de bu kul hakkıdır. Sizin karşınıza gelirken bizi destekleyenlerin ve kendimizin başını öne eğecek hiçbir şeyin içerisinde olmadık. Dolayısıyla bunları sizin takdirinize bırakıyoruz. İnşallah bir 5 yıl daha aynı şekilde şeffaf hesap verebilir bir anlayışla Ankara'mıza hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

'ZOR DEĞİLMİŞ'

Yavaş, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yavaş, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığını açıklamasıyla ilgili soruya, "Yorumunu halk yapacak. Benim değerlendirme gibi bir lüksüm yok. Ben bütün kamu idarecilerinin mal beyanlarını açıklaması gerektiğini söyledim sadece. Olması gereken budur. Oldu, çok da zor değilmiş" dedi. Yavaş, Altınok'un mal beyanında babasından kalan mal varlıklarına ilişkin soru üzerine, "Onların yorumunu yapmak bana düşmez, vatandaş değerlendirir" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Yavaş, üzerinde DEM Parti amblemi bulunan 'Mansur Yavaş'ı destekliyoruz' afişleriyle ilgili soru üzerine, "Biz 2024-2019 seçimlerinde de hep bunlarla uğraştık. Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle sahtekarlıklara başvuruyorlar. Çünkü halkın karşısına çıkıp oy isteyecek yüzü olmayanlar bu tür oyunlara başvuruyorlar. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz, seçmene havale ediyoruz. Bunlarla seçim falan kazanamazlar. Allah'ın izniyle açık ara kazanacağız" dedi. Yavaş, afişlerle ilgili savcılığa başvuracaklarını da belirtti.

Mal varlığını açıklayan Turgut Altınoka Mansur Yavaştan yanıt

'ANKARA'YI BETONA DEĞİL, YEŞİLE BOĞACAĞIZ'

Mansur Yavaş, CHP'nin Etimesgut adayı Erdal Beşikçoğlu ile beraber, Ankara Batı Adliyesi Yanı Parkı'nın açılışına katıldı. Yavaş, belediyecilik anlayışlarının tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirterek, "Rakibim, '1 tane park yapmadı' demiş. Bizden önceki 25 yılda yapılandan çok daha fazla, 18 milyon metrekare yeşil alanı Ankara halkına kazandırdık. Önümüzdeki dönemde 20 milyon metrekare daha yeşil alan yapıp Ankara'yı betona değil, yeşile boğacağız. El ele verirsek Erdal Başkan'la çok daha güzel işler yapacağız. Çünkü farklı bir belediyecilik yaptık, farklı bir anlayış gösterme imkanı bulduk. Bizden sonra gelenler de inşallah gerçek belediyeciliğin beton ve asfalt olmadığını anlayacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'HİÇBİRİSİNİ KENDİ BELEDİYESİNDE YAPMAMIŞ'

Turgut Altınok'un, sürekli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararname ile çözebileceği şeyleri vadettiğini söyleyen Yavaş, "Mesela diyor ki; 'Herkesi belediye otobüsleriyle neredeyse bedava taşıyacağım.' Bedava taşımanın yolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinden geçiyor. Bugün bir özel okul öğretmeni bize mesaj atmış, 'Niye bizi öğretmen saymıyorsunuz?' diye. Maalesef kanun nedeniyle saymıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bunu değiştirirse elbette ki onlar da başımızın tacıdır, taşırız. Bunun gibi hükümetin yapacağı şeyleri vadedip, bir de bizim projelerimizi kopyalayıp, 'Biz şunları vereceğiz, bunları vereceğiz' diyorlar. Rakibim şu anda belediye başkanı. Söylediklerinin hiçbirisini şimdiye kadar kendi belediyesinde yapmamış. Dolayısıyla, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye konuştu. 

Haberin Devamı

'BETONDA DEĞİL YEŞİLDE YARIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim çalışmalarına Yenimahalle ilçesinde devam etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Batıkent Rekreasyon Alanı 1. Etap açılışına katılan Yavaş, vatandaşlarla bir araya geldi. Ankara’ya mutluluğu, huzuru, yeşili, altyapıyı, kırsal kalkınmayı, dayanışmayı kazandırdıklarını belirten Yavaş, "Rekreasyon alanında belediye imar düzenlemeleri ile yeni konut alanları oluşturabilir, büyük gelirler elde edilebilirdi. Gökyüzüne uzanan betonlar yapılmasına izin verilip birileri ihya edilebilirdi. Bizim yönetim anlayışımızdaki en büyük fark budur. Böyle değerli bir alanın betonlara değil, plastiklere değil, halka fayda sağlamayacak projelere değil; halkın kendisi için kullanılması, içinde insan olması, yeşil olması, vicdan olması bizim en büyük farkımızdır. 5 yıldır biz bunu yapıyoruz. Onlar yıllarca pahalı otobüs bileti ve su satarak buradan elde edilen paralarla çöp projelere kaynak aktarırken, biz ise Ankara’nın geleceği için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Gölbaşı’nda kurduğumuz, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olan BAKAP’ın açılışında bir söz söylemiştim: Kimileri tarlayı arsaya çevirip rant üstüne rant götürürken kimileri de arsayı tarlaya çevirir, üretir ya da yeşil alana çevirir, vatandaşını düşünür. İşte bizim farkımız, vizyonumuz budur. Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz" dedi.

'ANKARA'MIZA DEĞER KATACAK'

432 bin metrekare Batıkent Rekreasyon Alanı’nın gündüzleri yeşiliyle, geceleri ışıl ışıl görüntüsüyle Ankara'ya değer katacağını belirten Yavaş şöyle konuştu:

"Bugün açılışını tamamladığımız birinci etapta Gençlik Merkezi, kütüphane binası, Emekliler Lokali, biyolojik gölet, dinlenme ve seyir terasları, restoran, kapalı spor binası, kreş, Kadınlar Lokali binası, bulunuyor. Yine bu alan içerisinde 2 adet basketbol sahası, 2 adet tenis kortu, 1 adet voleybol sahası, 7 kilometre bisiklet yolu, 9 kilometre yürüyüş yolu ve çocuk oyun alanları yer almaktadır. Birinci etabımızda 7 bin adet ağaç ve 160 bin metrekare çim alan olup amfi oturma alanı ve 1000 araçlık otopark da vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Yapımı devam eden ikinci etap çalışmalarımızda ise rekreasyon alanımızda profesyonel futbol sahası, 2 adet halı saha, olimpik koşu parkuru, ekolojik köprü, yeni yürüyüş ve bisiklet yollarını Ankaralıların hizmetine sunacağız. İkinci etabı da mayıs ayı sonunda bitirip bu yaz rekreasyon alanımızı tamamen hemşerilerimizin kullanımına sunmuş olacağız" diye konuştu.