Gündem Marmaris'te korkunç kazanın hemen öncesinde çekildi! Turistler ölüme böyle gitti

Marmaris'te korkunç kazanın hemen öncesinde çekildi! Turistler ölüme böyle gitti

26.08.2022 - 15:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Marmaris'te feci bir kaza meydana gelmiş ve turistleri taşıyan safari aracı devrilmiş, ortalık savaş alanına dönmüştü. 5 Iraklı turistin hayatını kaybettiği, 2 turistin yaralandığı kazanın öncesinde çekilen görüntülere ise CNN Türk ulaştı. Meltem Bozbeyoğlu'nun özel haberi...

Ellerinde su tabancaları, şarkılar söylediler, alkış tuttular... Başlarına geleceklerden habersiz ölüme işte böyle gittiler. Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşanan korkunç kazanın hemen öncesinde çekilen görüntülere ulaşıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün turistleri taşıyan safari aracı cip Armutalan Mahallesi Datça yolu Seyir Tepesi mevkiinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda şoförün kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi, karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Kaza sonrası ise ortalık adeta savaş alanına döndü.

Olay yerine hemen polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Feci kazada 5 Iraklı turist hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

KORKUNÇ KAZADA YENİ BİLGİLER

Kaza sonrası polis ekipleri inceleme başlattı. CNN Türk'ün özel olarak ulaştığı bilgilere göre; Iraklı turistleri taşıyan safari cipi su sporlarnı tamamladıktan yarım saat sonra bir mola verdiler ve bu mola sonrası safarilerde bir değişiklik yapıldı.

Polisin incelemesinde ayrıca ölen 5 turist arasında Bağdat'ta emniyet görevlisi olarak çalışan Muhammed Saddar Cabbar'ın da olduğu iddia ediliyor. Yaralı 2 kişinin tedavisi devam ederken savcılığın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Haberin Devamı

CİPİN ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda safari cipinin devrilmesi sonucu Ayad Mustafa Abduhafed (61), Mohammed Sattar Jabbar (34), Alı Jawdat Kadhım (31), Hayder Fadhıl Jalıl Almaslawı (51) ve İbrahim Alaamar'ın (60) yaşamını yitirdiği; Mustafa Tharmur (25), Doaa Mahommed (23), Çayn Şuayp Mohammed'in (30) ise yaralandığı kazadaki diğer yaralının da adı belirlendi. Cipteki diğer kişinin Mustapha Tharmer (28) olduğu tespit edilirken, yaralıların tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Öte yandan kazadan sonra gözaltına alınan ve polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cipin şoförü Murtaza Arslan tutuklandı; tur şirketinin sahibi Cemile A., adli kontrol şartı ile cipe çarpan otomobilin sürücüsü Ali Kudret Temizkalay ise serbest bırakıldı.