Gündem MEB AÖL sınav soru ve cevapları açıklandı mı? (AÖL 2. dönem sınavları)

MEB AÖL sınav soru ve cevapları açıklandı mı? (AÖL 2. dönem sınavları)

18.03.2017 - 14:14 | Son Güncellenme:

AÖL 2. dönem sonu sınavları 18-19 Mart tarihinde üç oturumda gerçekleştirildi. MEB tarafında gerçekleştirilen AÖL sınavlarının ardından sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı merak edilmeye başlandı. AÖL 2. dönem sonu sınav soru ve cevapları açıklanmadı.

MEB AÖL sınav soru ve cevapları açıklandı mı (AÖL 2. dönem sınavları)

AÖL sınavlarında son oturum... Dün yapılan AÖL 3. oturumu ile 2. dönem sonu sınavları sona erdi. Öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.

Haberin Devamı

Her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmek için en az 45 puan almak gerekmektedir. Yanlış cevaplar değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL 2016-2017 iş takvimine göre 2. dönem sonu sınavlarının sonuçları 21 Nisan'da AÖL resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını sisteme giriş yaparak öğrenebilecekler. Sınav sorularının ve cevaplarının ise 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

AÖL SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adayların sınav sorularına itirazlarını, sınavdan sonra en geç 3 gün içinde, sınav sonuçlarına ait itirazlarını ise sonuçlar açıklandıktan sonra en geç 5 gün içinde yapmaları gerekmektedir. İtirazlar için öncelikle, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin,
T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya

Haberin Devamı

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya

Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat

Şubelerinden herhangi birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ücreti yatırılacaktır.