Gündem MEB hepsini birleştirdi! E Okul giriş işlemleri MEBBİS çatısı altında...

MEB hepsini birleştirdi! E Okul giriş işlemleri MEBBİS çatısı altında...

26.11.2018 - 10:33 | Son Güncellenme:

Bir süredir öğrencilerin notlarını öğrenmek ve okul ile ilgili birçok işlemlerini yapabildikleri E-okul sistemine giriş nasıl yapılır? MEBBİS çatısı altında birleşen e-okul ile ilgili merak edilen her şeyi sizler için derledik. İşte detaylar...

MEB hepsini birleştirdi E Okul giriş işlemleri MEBBİS çatısı altında...

E-okul sistemi üzerinden sınav sonuçları ve devamsızlık ve merkezi sistem sınav başvuruları gibi birçok işlemi gerçekleştirebilen öğrenciler şu sıralarda ara sınav sonuçları için e-okul üzerinden sorgulama yapabiliyor. E-okul giriş işlemi ise kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra gerçekleştiriliyor. Öte yandan velilerde E-okul VBS üzerinden öğrencilerin not durumu ve devamsızlıklarını sorgulayabiliyor. MEB tarafından alınan karar ile bugünden itibaren E-okul ve ona bağlı platformlar MEBBİS çatısı altında birleşiyor.

Haberin Devamı

MEBBİS ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın elektronik ortamda verdiği hizmetlerin tümü tek platformda birleştirildi.

Buna göre, aralarında e-Okul sisteminin de bulunduğu tüm elektronik hizmetlere, https://mebbis.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanacak. Platforma giriş için e-Devlet şifreleri de kullanılabilecek. Çalışma ile "2023 Eğitim Vizyonu"nda, mevcut bilgi sistemlerinin entegrasyonu ve veriye dayalı yönetim anlayışı çerçevesinde süreçlerin iyileştirilmesi hedefi doğrultusundaki ilk adım atılmış oldu.

GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ