Gündem Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 'Gazze' açıklaması: Bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye’dir

Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 'Gazze' açıklaması: Bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye’dir

07.11.2023 - 19:41 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Filistin saldırıyla ilgili, “Hiç şüpheniz olmasın ki bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye'dir. Hem teröre karşı olduklarını söyleyip hem de konu bizim coğrafyamız olunca, konu Afrika, Asya olunca her türlü terör örgütüne destek vermekten utanmayanlar, hangi teröre karşı olmaktan bahsedebilirler? Dolayısıyla bu oyunun niçin oynandığı ve bu bölgede niçin halkların zayıf hale getirilerek devletlerin etkisizleştirilmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’da bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Üniversitesi 2023-2024 Akademik Açılış Töreni’ne katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, sonrasında ise müzik gösterisi ile devam etti.

Haberin Devamı

“Türkiye Yüzyılı olabilmesi için herkesin bulunduğu yerde, zamanda, mevkide işlerini en iyi şekilde yapması, sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmesi gerekiyor”

Buradaki programda konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni akademik yılın hayırlı ve verimli olmasını temenni ederek, rektörlük görevine başlayan Prof. Dr. Orhan Baş’a da başarılar diledi. Kurtulmuş, Türkiye için önemli bir dönemden geçildiğini hatırlatarak, “Bizim için çok önemli dönüm noktasından geçiyoruz. Öncelikle Cumhuriyetimizin 2. asrının başlangıcındayız. 29 Ekim ile ‘sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye yüzyılı’ olarak tanımladığımız Cumhuriyetimizin 2. asır kapıları sonuna kadar açıldı. İnşallah bu dönemde Türkiye, hem geçtiğimiz ilk asrımızdaki tecrübelerimizden istifade ederek, hem de bugün sahip olduğumuz imkan ve fırsatları milletimizin hayrına sonuçlandırarak yolumuzu çok daha güçlü bir şekilde almamız mümkün olur. Onun için Türkiye Yüzyılı olabilmesi için herkesin bulunduğu yerde, zamanda, mevkide işlerini en iyi şekilde yapması, sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Bizim çok daha dikkatli, hazırlıklı, birikimli olarak yolumuza devam etmemiz lazım”

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın, büyük çatışmaların ve gerilimlerin merkezi haline geldiğini vurgulayan Kurtulmuş, “Balkanlardaki gerilimler, Karadeniz’de Rusya-Ukrayna arasında çatışma, Kafkaslardaki gerilimler, çatışmalar, Orta Doğu’daki bu yaşamakta olduğumuz ve öyle görünüyor ki bir müddet daha yaşamaya devam edeceğimiz bu büyük sıkıntılar bu büyük gerilimler. Bir tarafta vekalet savaşının unsurları olarak kullanılan terör örgütleri üzerinden Orta Doğu coğrafyasını dizayn etmeye çalışanlar, diğer taraftan bu işi bir adım öteye götürerek ‘vekil devletler’ üzerinden bölgeye dizayn etmeye çalışanlar Orta Doğu’yu da yaşadığımız bu geniş coğrafyayı da fevkalade tehlikeli, fevkalade riskli bir alan haline getirmişlerdir. Bu nedenle bizim çok daha dikkatli, çok daha hazırlıklı, çok daha birikimli olarak yolumuza devam etmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

“Bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye’dir”

İsrail-Filistin çatışmasının, kötülüğün zirve yaptığı, sözün sona erdiği, insanlık adına herkesin konuşurken dahi utandığı bir insanlık sorunu haline geldiğine değinen Kurtulmuş, bu meselenin 1991 yılında ABD’nin Irak’ı işgaliyle hızlandırıldığını söyledi. Kurtulmuş, “Hiç şüpheniz olmasın ki bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye'dir. Yoksa bu adamlar, çok açık söylüyorum, siyaseten bunları dengeli götürmeye çalışıyorum ama bir yere kadar da insanız; bu beylerin aklı fikri var da bizim yok mu? Neyin hangi iş ve amaçla yapıldığını bilmiyor muyuz? Allah aşkına PYD, YPG'yi bu bölgeye koyanlar, IŞİD, DEAŞ adı neyse bunları bu bölgeye getirenler ellerine ölüm silahlarını teslim ederek bölge halklarını yeniden dizayn edenler kimlerdir? Hem teröre karşı olduklarını söyleyip hem de konu bizim coğrafyamız olunca, konu Afrika, Asya olunca her türlü terör örgütüne destek vermekten utanmayanlar, hangi teröre karşı olmaktan bahsedebilirler? Dolayısıyla bu oyunun niçin oynandığı ve bu bölgede niçin halkların zayıf hale getirilerek devletlerin etkisizleştirilmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise yaptığı konuşmada, üniversitenin bu yıl ulaştığı yüzde 98,6’lık doluluk oranıyla başarı grafiğini her geçen dönem daha üst seviyeye çıkarttığını söyledi.

Rektör Baş’ın TBMM Başkanı Kurtulmuş’a hediye takdim ettiği programın sonunda yüksekokullarda, fakültelerde dereceye giren öğrenciler ile doçent ve profesör unvanı alan hocalar için tebrik töreni gerçekleştirildi.