Gündem Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yerel seçim mesajı

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yerel seçim mesajı

01.04.2024 - 20:19 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara’da TBMM personeli ile bir araya geldiği iftar programında yerel seçime ilişkin konuştu.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuştan yerel seçim mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mecliste düzenlenen iftar programında TBMM personeli ile bir araya geldi. Burada konuşan Kurtulmuş, ramazan ayının bir dayanışma ayı olduğunu, dünyanın dört bir tarafında yiyecek ekmeği olmayan yüz milyonlarca Müslüman'ın olduğunu hatırlatarak, "Cenabıallah, bu ramazan ayının hürmetine dünyanın dört bir tarafındaki mazlum ve masum Müslümanların inşallah zorluk içerisinde geçirdikleri son ramazanın, bu ramazan olmasını nasip etsin. Başta Gazze'deki insanlık aleminin gözünün içine baka baka bir büyük katliama maruz bırakılan, Gazze'deki değerli kardeşlerimiz olmak üzere bütün mazlum Cenabıallah imdadına yetişti. Bizler de Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bildiğiniz gibi ilk andan itibaren Gazze'de yaşanan bu insanlık suçlarına karşı birlikte bir duruş gösterdik ve ilk andan itibaren bu meselenin karşısında insani olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla birlikte Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ortaya koyduk. Milletimiz inşallah dualarıyla birlikte de Gazze'deki Müslümanların çektiği bu çilelerin sona ermesi ve bu insanlık ayıbından sadece bölgedeki Müslümanların değil bütün insanlığın kurtulması için milletimiz gayret sarf ediyor. Ümit ederim ki sonuç alınacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'TBMM, TÜRKİYE DEMOKRASİSİNİN KALBİ'

TBMM çalışanlarına çalışmalarından ötürü teşekkür eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Türkiye demokrasisinin kalbi. Milli iradenin tecelligahı ve her zaman milletimizin gözünün içi gibi bakmış olduğu devletin en önemli kurumlarından birisi. Sizler bu kurumda fedakârca, gayretle, başarıyla çalışan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çalışanları, bizlerin çalışma arkadaşlarısınız. Burası profesyonelliği çok yüksek düzeyde olduğu insanların işlerini en iyi şekilde yapmak için tabiri caizse yarış içerisinde olduğu bir kamu kurumudur. Her ne kadar sizler meclisimizin çalışanları olarak Genel Kurul salonunda bulunup yasaların çıkması için el kaldırıyor ya da oylamaya katılıyor olmasanız da komisyonlarda bu anlamda görevli bir şekilde reylerinizi ortaya koymuyorsanız da meclisin çalışmalarının bütün safahatlarında katkılarınızla desteklerinizle özverili çalışmalarınızla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hem Genel Kurulu’nu, hem komisyonlarının, hem de bütün süreçlerinin eksiksiz, kesintisiz bir şekilde çalışmasına vesile oluyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Emeğiniz var olsun. Allah hepinizden razı olsun."

Haberin Devamı

'MİLLETİMİZ TERCİHİNİ YAPMIŞTIR'

TBMM Başkanı Kurtulmuş, demokraside, milletin iradesinin üstünde hiçbir sözün ve hiçbir iradenin geçerli olmadığını kaydederek, "Türkiye, dünyada bedeli en ağır ödenmiş, en ağır şekilde ödenmiş demokrasiye sahip olan bir ülkedir. Bunu belli aralıklarla yapmış olduğu seçimlerle ortaya koymuş olan bir ülkeyiz. En sonuncusu 15 Temmuz gecesi bir hikaye değil bir destan değil aynı zamanda milletimizin canıyla, kanıyla bedelini ödediği demokrasiye sahip çıkma gecesi. Bu anlamda Türkiye demokrasisi, dünyadaki tüm örneklerinden eş değerlerinden fevkalade güçlü bir yapıya sahiptir. Bunu her seçim vesilesiyle koymaktadır. İşte dün akşam gerçekleştirilen dün gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yerel seçimleriyle ilgili de millet sözünü söylemiş. Seçim kampanyasındaki olgun bir demokratik yarışın sonunda seçim sonuçları hemen hemen Türkiye'nin her yerinde problemsiz bir şekilde, eksiksiz bir şekilde yansımış ve milletimiz tercihini yapmıştır. Öncelikle buradaki tercihin milletimize 85 milyonuna hayırlı olmasını, ülkenin geleceği bakımından da hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Milletimizin bu kararına herkesin büyük bir olgunlukla, saygı gösterdiğini görmek Türkiye'nin demokratik teamüller bakımından da ne kadar olgun bir demokrasiye sahip olduğunuz en güzel işaretlerinden birisidir. Ufak tefek itirazlar dışında hemen hemen Türkiye'nin hiçbir yerinde itirazların, yapılan itirazların sonucunda kimse seçim kuruluşuna ilişkin bir tane ama acaba şöyle fakat diyerek bir eleştirisi olmamış ve herkes seçim sonuçlarını kabul etmiştir" diye konuştu.

Yazarlar