Gündem Meclis’te ‘grup’ dayanışması

Meclis’te ‘grup’ dayanışması

17.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatıyla TBMM’deki sandalye sayısı 19’a düştüğü için grup statüsünü kaybeden SP’ye, CHP’den “emanet vekil” desteği geldi.

Meclis’te ‘grup’ dayanışması

COŞKUN ERGÜL Ankara - Parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Meclis’te 2024 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlanacağı 25 Aralık tarihi ile sınırlı olmak üzere SP’ye geçti. Kasap’ın transferiyle milletvekili sayısı 20’ye yükselen SP bu sayede bütçe görüşmelerinde yeniden “grup adına konuşma” hakkına sahip oldu.

Haberin Devamı

Kasap’ın transferi, Genel Kurul’da dünkü bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın tarafından duyuruldu. Günaydın’ın açıklamasının ardından Milliyet’in ulaştığı Kasap, “Grupta sizin isminizin belirlenmesi nasıl oldu?” sorusuna, “SP’den talep etmişler, grup öyle takdir gördü. Ben de demokrasi gereği ve vicdani bir sorumluluk olarak gördüm. Çünkü, bir milletvekili arkadaşımız kürsüde iken, son cümlesini tamamlayamadan vefat etti. Bizim de İsrail zulmüne karşı dimdik duran bir parti olarak, söylemlerimiz aynen devam edecek” yanıtını verdi. 24 Haziran 2018’de erken seçim kararı alınması üzerine CHP’nin, İYİ Parti’nin seçimlere katılma konusunda bir sıkıntı yaşamaması için 15 milletvekilini bu partiye emaneten verdiğinin anımsatılması üzerine de Kasap, “Demokrasinin önünü tıkayan her türlü engeli aşmak bir yerde siyasinin görevi. Vicdanen çok rahatım, partimizin de aynı rahatlıkta olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile CHP lideri Özgür Özel ve partinin kadrolarına teşekkür etti. SP yönetimi milletvekili transferi için ilk olarak üç milletvekiline sahip Demokrat Parti’nin (DP) kapısını çalmış ancak reddedilmişti.