Gündem Memleket Partisi kapıya kilit vurdu! Genel merkez binası kapatıldı, tamamen dijitale geçildi

Memleket Partisi kapıya kilit vurdu! Genel merkez binası kapatıldı, tamamen dijitale geçildi

18.05.2024 - 15:30 | Son Güncellenme:

31 Mart yerel seçimlerinden beklendiği sonucu alamayan ve geçtiğimiz günlerde küçülmeye gideceğini açıklayan Memleket Partisi'nde genel merkez boşaltıldı. Partinin otobüsünün de logoları söküldü.

Detayları CNN TÜRK muhabiri Ece Altup aktardı; Sokakta bir sessizlik, sakinlik hakim diyebiliriz. Memleket Partisi Genel Merkezi'nin 'kapısına kilit vuruldu' diyebiliriz. Sadece genel merkeze kilit vurulmadı. Tedbirler kapsamında seçim otobüsünde de logolar söküldü.

Haberin Devamı

Ankara'daki genel merkez binasıyla artık somut adım da atıldı ve kilit vurulmuş oldu, bina boşaltıldı. Binanın bahçesine dahil giriş yapılamıyor.

Memleket Partisi kapıya kilit vurdu Genel merkez binası kapatıldı, tamamen dijitale geçildi

Bir taraftan da seçim döneminde Muharrem İnce'nin kullandığı otobüs... Baktığınız zaman aslında tanımak pek mümkün değil. Çünkü bütün logolar sökülmüş durumda. Memleket Partisi'ne otobüse baktığımız zaman sadece plakasında bir yazı var. Muharrem İnce'nin seçim aracı olduğunu ancak oradan anlayabiliyoruz.

Bundan sonra şunu diyebiliriz ki; Memleket Partisi dijital platformdaki varlığını artırma yönünde adım atacak. Bugün itibarıyla da parti genel merkezinin bulunduğu noktada sessizlik hakim.

Memleket Partisi kapıya kilit vurdu Genel merkez binası kapatıldı, tamamen dijitale geçildi

PARTİDEN AÇIKLAMA

Memleket Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Memleket Partisi Genel Merkezimiz; Yukarı Öveçler Mahallesi 1290'ıncı Sokak No: 4 Çankaya/Ankara adresinden, Fatih Sultan Mahallesi 2700'üncü Cadde Arp Kule İş Merkezi No: 3/3 Etimesgut/Ankara adresine taşınmıştır. Genel Merkezimizin kapanması söz konusu değildir. Memleket Partisi seçim otobüsümüz ise yeni otobüs giydirmesi için sökülmüş olup yeni tasarımımız giydirilip faaliyete geçecektir" denildi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

Memleket Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 0,17 oy oranı almıştı. Bunun ardından Genel Başkan Muharrem İnce geçtiğimiz ay bir duyuru yaptı ve tasarruf tedbirlerini alacaklarını açıklamıştı. İnce, 'Masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık' diyerek aslında ilk sinyalleri verdi.

Bu tasarruf kararını almadan önce Muharrem İnce şöyle demişti; İletişim olanaklarının bu kadar arttığı dijital çağda siyaset yapma araçlarının değişmesi de bir zorunluluk.