Gündem Memurlara ‘kişisel merak’ beraati

Memurlara ‘kişisel merak’ beraati

11.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kişisel verilerini sorguladıkları iddia edilen çoğu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının yargılandığı davada savcı, sanıkların kişisel meraklarını gidermek için sırf ekrandan kayda bakmış olmalarının atılı suçun maddi ve manevi unsurunu oluşturmadığını belirterek beraatlerini istedi. Mahkeme de 20 sanığın beraatine karar verdi. 

Memurlara ‘kişisel merak’ beraati

ELİF ALTIN İstanbul  - ‘Kimseyle paylaşmadılar’

Haberin Devamı

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 10 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, memur olmaları sebebiyle sisteme erişim izin ve yetkileri bulunan sanıkların isim ve soy isimden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski Başbakan Davutoğlu’nun kişisel bilgilerine baktıklarını ifade etti.

Mütalaada, sanıkların kişisel meraklarını gidermek için sırf ekrandan kayda bakmış olmalarının atılı suçun maddi ve manevi unsurunu oluşturmadığı, yasa gereği alınan ve erişilen bilgilerin başka bir sisteme taşınmadığı, başka bir kimseyle paylaşılmadığı ifade edilerek sanıkların beraatlerine karar verilmesi talep edildi.

Kararını açıklayan mahkeme başkanı   20 sanığın beraatine karar verdi.