Gündem Metina ve Hakurk’ta binlerce mağara

Metina ve Hakurk’ta binlerce mağara

14.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak kuzeyinde yaşanan otorite boşluğu nedeniyle, sözde Hakurk, Metina, Zap, Gara, Avaşin-Basyan, Sinat-Haftanin, Kandil ve Asos bölgeleri PKK/KCK’nın personel temin, barınma, lojistik destek ve ülkemize eylem hazırlığı için kullanılan bir alan haline gelmişti.

Metina ve Hakurk’ta binlerce mağara

HABER MERKEZİ - Türkiye’de terörle mücadelede kapsamlı bir konsept değişikliğine gidildi ve sınırların emniyetini ileriden sağlama ve terörü kaynağında yok etme stratejisi uygulanmaya başladı. Bu kapsamda Pençe serisi operasyonları başlatıldı. Irak’ın kuzeyinde 9 askerin şehit edildiği Metina ve Hakurk bölgesinde binlerce mağara bulunuyor. Pençe serisi operasyonlarının başladığı 2019’dan 2477 mağara ve sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Haberin Devamı

‘Büyük bir derttir’

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, katıldığı bir televizyon programında Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki koşullara ve mağaralara dikkat çekti. Ağar, şu ifadeleri kullandı: “Dağlarda Mehmetçiğin uğraştığı temel sorun mağaralardır. Mağarayı bulmak ayrı bir dert bulduktan sonrası ise daha da büyük bir dert. Çünkü 5-6 tane gizli ağzı var. Siz operasyon yaptığınız sırada diğer mağaralardan ateş açılıyor. Ateş açıldığında ise onu tespit etmek için canınız çıkıyor.”

Metina ve Hakurk’ta binlerce mağara

Geçen yıl aralık ayında Zap bölgesindeki bir mağarada tek seferde 467 kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ile çok sayıda mühimmat ve askeri teçhizat ele geçirilmişti.