Gündem Metroda kadınları bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz'ın cezası belli oldu

Metroda kadınları bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz'ın cezası belli oldu

11.10.2022 - 11:35 | Son Güncellenme:

Kadıköy -Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı ile annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya bıçak çekip tehdit eden Emrah Yılmaz, “hakaret”, “silahla tehdit”, “kasten yaralama” ve “halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit” suçlarından 11 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul’da 24 Kasım 2021’de Kadıköy -Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği gerekçesiyle tutuklanan Emrah Yılmaz’ın yargılanmasına devam edildi. Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu Emrah Yılmaz ve taraf avukatları katıldı. Geçen celse açıklanan esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan Senanur Damgacı’nın avukatı, suçun hafif bir saldırı olmadığını söyleyerek, “Suçun özüne bakıldığında erkek olan bir kişinin toplumda bulunan kadınlara yönelik bir sebep üreterek saldırma hakkını kendinde görmesinden kaynaklı bir suç olup tüm kadınları ilgilendirmektedir” dedi. Sanığın indirimden yararlanmak için kendisine tekme atıldığını beyan ettiğini söyleyen avukat, “Sanık asla pişman değildir. Kendisini suçlu görmemektedir. Katılanları suçlu görmektedir. Sanık üzerinde bıçakla yakalanmıştır” dedi. 

Haberin Devamı

“OLAYDA BEN MAĞDUR OLDUM”

Mütalaaya karşı son savunması sorulan sanık Emrah Yılmaz ise, suçlamaları kısmen kabul ettiğini söyleyerek, “Hakaret ve silahla tehdit suçuna bir diyeceğim yoktur. Benim mağdur Azize’ye karşı ne fiziki ne de sözsel bir şiddet eylemim olmamıştır. Kendisini sadece uyardım. Yanlış insanların yanış olaylara yanlış şekilde müdahale etmesi sonucu bu olay cereyan etmiştir” dedi. Müştekinin kendisine tekme attığı için olayın başladığını söyleyen Yılmaz, “Olayda ben mağdur oldum. Benim tek pişman olduğum nokta anne olan müştekiye karşı sarf ettiğim sözlerdir. Ben kimseyi darp etmedim” dedi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Alınan son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Emrah Yılmaz’ı, “hakaret”, “silahla tehdit”, “kasten yaralama” ve “halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit” suçlarından 11 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezada herhangi bir indirim hükmü uygulamadı.