Gündem ‘MGK Siyaset Belgesi 2024’te güncellenecek’

‘MGK Siyaset Belgesi 2024’te güncellenecek’

25.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kabul edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, komisyonda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Yılmaz, özetle şunları söyledi:

‘MGK Siyaset Belgesi 2024’te güncellenecek’

SİVİL YÖNETİM: Vesayetçi yapılar tasfiye edildi. Bugün güçlü sivil bir yönetim var Türkiye’de. Halk performansını beğenmiyorsa bir sonraki seçimde kararını verir yönetimi değiştirir, başkasını getirir. Bugün sivil siyaset son sözü söylüyor, bu değerli bir şey. Bu çerçevede MGK artık eski MGK değil, YÖK eski YÖK değil. O vesayetçi dönemin enstrümanları olarak kullanılan kurumlar yeni bir içerik kazanmış durumdadır.

Haberin Devamı

8 DEFA GÜNCELLENDİ: MGK Siyaset Belgesi toplam 8 defa güncellenmiştir. Belgenin güncelleştirme çalışması MGK Genel Sekreterliği koordinatörlüğünde gerçekleştirilmektedir. 2024’te günceleme çalışması yapılacak ve 2025 ile birlikte yürürlüğe girmiş olacak.

ALTAY 2025’TE ENVANTERDE: (ALTAY tankı ile ilgili gecikme) Burada yaşadığımız sorun daha çok adı konmamış ambargolarla karşı karşıya olmamızın getirdiği sonuçlardır. Önce Alman menşeili güç grubunun tedarikinde birtakım sıkıntılar yaşadık. Ardından Kore güç grubu ile müzakerelere geçildi. Şu anda ALTAY Tankı uyumluluğuna yönelik testler yapıldı bu grupla. Kore güç grubu tedarikçi firmaları ile BMC arasında 100 adet (Kore) güç grubu için seri tedarik anlaşması imzalanmış durumda. 2025 yılı içinde tankların envantere alınması planlanmaktadır.

Haberin Devamı

DEPREMZEDE İÇİN HAK SAHİPLİĞİ: Deprem bölgesinde hak sahipliği çalışmaları neredeyse tamamlandı. 450 bin civarında bir konut anlamında hak sahipliği ortaya çıkmış gibi görünüyor. 200 bin civarında ihale yapıldı zaten TOKİ kanalıyla. 200 binin üzerinde de yerinde dönüşüm için başvuran vatandaşımız var. 70-80 bin de kırsalda inşa edeceğimiz ve muhtemelen daha hızlı bir şekilde ve çelik konstrüksiyon yöntemlerini de devreye sokarak yapacağımız konutlar var.