Gündem MHP’de Saffet Sancaklı istifa etti

MHP’de Saffet Sancaklı istifa etti

10.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Genel Merkezi’nde açılan “Yeni Yüzyılın Kara Kalem Sergisi”nin açılışına katıldı.

MHP’de Saffet Sancaklı istifa etti

ANKARA Milliyet  - Cumhuriyetin 100’üncü yılına ithafen hazırlanan sergide, kara kalem çalışmalarıyla çizilen Türk kültür ve sanatına dair eserler yer aldı. Sergilenen çalışmaları inceleyen ve eserler hakkında bilgi alan MHP lideri, ardından sanatçılarla sohbet etti. 

Haberin Devamı

Bahçeli, bir gazetecinin “MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın ‘Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir” yanıtını verdi. MHP liderinin açıklamasından bir süre sonra Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sancaklı’nın istifasının talep edildiğini duyurdu. Sancaklı, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mensubu olmaktan şeref duyduğum MHP üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakı’nı, Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum. Bu vesileyle; MHP’ye ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’e bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildiririm” dedi.