Gündem Miçotakis mayısta Türkiye’ye geliyor

Miçotakis mayısta Türkiye’ye geliyor

14.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Yunanistan arasındaki temas ve ziyaret trafiği ivme kazanarak sürüyor.

Miçotakis mayısta Türkiye’ye geliyor

AYDIN HASAN Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık’taki Atina ziyaretinin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, mayıs ayı içinde Ankara’ya gelecek. Miçotakis’in ziyareti öncesinde Ankara-Atina hattında siyasi, ekonomik ve askeri nitelikte üç önemli toplantının tamamlanması planlanıyor. Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyalog Toplantısı, 11 Mart’ta Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar ile Yunan mevkidaşı Alexandra Papadopoulou başkanlığında Ankara’da yapıldı. Ekonomi konularının ağırlığı oluşturduğu Ortak Eylem Planı toplantısı, 15 Nisan’da Akçapar ile Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragoyannis başkanlığında yine Ankara’da yapılacak. Askerler arasındaki Güven Artırıcı Önlemler toplantısı ise 22 Nisan’da Atina’da gerçekleşecek. Miçotakis, bu üç toplantıda atılacak adımların ardından Türkiye’ye ziyarette bulunacak. 

Haberin Devamı

Atina’ya çağrı 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, 11 Mart’taki siyasi diyalog toplantısı ile ilgili bilgi verirken, “Yunan tarafına, iki ülke liderleri tarafından geçtiğimiz Aralık ayında Atina’da düzenlenen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi sırasında imzalanan ‘Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi’ doğrultusunda, gerilim yaratabilecek söylem ve eylemlerden kaçınılması gerektiği vurgulandı” dedi. 

‘ABD’ye net mesajımız oldu’

Keçeli, Türkiye-Amerika Stratejik Mekanizma toplantısıyla ilgili şunları dile getirdi: “Onlara PKK, YPG ve FETÖ’yle ilgili beklentilerimizi net şekilde ilettik. Müttefik bir ülkenin, ülkemizin güvenliğini hedef alanlarla iş birliği yapmasının asla kabul edilemez olduğunu belirttik. Türkiye-ABD stratejik ilişkilerinin daha fazla derinleşmesinin önündeki en büyük engelin ABD’nin YPG’ye verdiği destek olduğunu aktardık.”