Gündem Midyat şehitlerine hüzünlü veda

Midyat şehitlerine hüzünlü veda

10.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin bombalı araçla emniyet müdürlüğüne düzenlediği saldırıda şehit olan polislerle hayatını kaybeden sivil vatandaşlar törenle son yolculuklarına uğurlandı

Midyat şehitlerine hüzünlü veda

Mardin’in Midyat ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristlerin 1 ton bomba yüklü minibüsle İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği saldırıda şehit olan polis sayısı dün üçe çıktı. Hain saldırıda kadın polis memurları Şerife Özden Kalmış, Nefize Özsoy önceki gün; ağır yaralanan polis memuru Ökkeş Özdemir de dün tedavi gördüğü hastanede şehit olurken, sivil vatandaşlar Fahrettin Ekinci, Bekir Sayan ve eşi Hayriye Sayan da hayatlarını kaybetti. Midyat Hükümet Konağı önünde dün şehit iki kadın polis memuru ile üç sivil vatandaş için tören düzenlendi.

Alptuğ yetim kaldı

Tören öncesinde yaklaşık 5 bin kişi ellerinde bayraklarla Midyat Belediyesi önünde toplanarak yürüyüşe geçti, PKK aleyhine sloganlar attı.

Midyat şehitlerine hüzünlü veda


Törenin ardından şehitlerden Şerife Özden Kalmış’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Kastamonu’ya, şehit Nefize Özsoy’un cenazesi Edirne’ye uğurlanırken, Hayriye ve Bekir Sayan çiftinin cenazesi Midyat’ın Kutlubey köyüne, Fahrettin Ekinci’nin cenazesi de Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Nurlu köyüne gönderildi. Şehit Ökkeş Özdemir’in Osmaniye’nin Çağşak köyünde oturan babası Muzaffer ve annesi Meryem Özdemir’e acı haber verildi. Midyat’ta iki yıl önce göreve başlayıp aynı sene Ayşe Mercan ile evlenen Ökkeş Özdemir’in (27), Alptuğ isminde 8 aylık oğlu olduğu öğrenildi. Şehit Ökkeş Özdemir için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. Çocuğunu öperek, gözyaşlarına boğulan Ayşe Özdemir, “Aşkım beni bırakıp nerelere gittin” dedi. Ardından memleketi Osmaniye’ye gönderilen Özemir’in naaşı toprağa verildi.

‘İkinci kahraman Şerife bacı’

Haberin Devamı

Şehit polis Şerife Özden Kalmış’ın cenazesi, uçakla getirildiği Kastamonu Havalimanı’nda gözyaşları içinde karşılandı. Cenaze namazı öncesinde konuşan Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye cephane taşıyan Kastamonulu Şerife Bacı’nın çocuğuyla canını feda ettiğini hatırlatarak, “Bu Şerife bacımız da aynı onun gibi karnındaki çocuğuyla canını, kanını feda etti bizim için” dedi. Şehit polis 8 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Sarpın Köyü mezarlığında toprağa verildi.

PKK’lı teröristlerin saldırısnda hayatını kaybeden Sayan çiftinin cenazeleri ise ilçeye bağlı Kutlubey köyüne götürüldü. 5 çocukları bulunan Bekir (61) ile eşi Hayriye Sayan’ın (60) cenazesi Müftü Mehmet Şafi Bilik’in kıldırdığı namazın ardından köylülerin omuzlarında köy mezarlığına getirildi ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Çiftin oğlu Mahir Sayan, “Anne ve babam oruçluydu ve bu şekilde hayatını kaybettiler” dedi.

Hain saldırıyı PKK üstlendi

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK, dün üstlendiği saldırıyı kendisine yakın internet sitelerinden, “Dirok Amed” kod adlı İshak Katar adlı teröristin gerçekleştirdiğini açıkladı.

Şehit Ökkeş Özdemir’in eşi Ayşe Nur Özdemir, kucağındaki 8 aylık oğlu Muzaffer Alptuğ’a sarılarak gözyaşı döktü.

Kendisi de polis olan Hüseyin Kalmış, şehit eşi Şerife Özden Kalmış’ı tabutunu öperek uğurladı.

Öğretmen ataması yapılmayınca polis oldu

Midyat şehitlerine hüzünlü veda


Bir kız annesi olan şehit polis Nefize Özsoy’un (32), üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünü bitirmesine rağmen, atanamayınca polis olduğu bildirildi. Şehit polis memuru Nefize’nin 4 yaşındaki kızı Eylül Elif, annesinin öldüğünü psikologlardan dün öğrenirken, bugün Selimiye Camii’ndeki törenin ardından toprağa verilecek olan şehit polis Nefize Özsoy’un cenaze törenine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı bildirildi. 6 yıllık polis memuru Özsoy’un ilk görev yeri olan İstanbul’da 3 yıl kaldıktan sonra şark görevi için Midyat’ta tayin olduğu bildirildi.
Eşinin şehit olduğu haberini aldıktan hastaneye kaldırılan Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’nde görevli polis memuru Cumhur Özsoy da dün sabah Mardin’e gitti. Yaklaşık 6 ay önceki bir terör saldırısında ağır yaralanarak Kırklareli’ne atanan Özsoy’un eşinin cenazesiyle birlikte Edirne’ye döndü.

Haberin Devamı

Polis memuru Cumhur Özsoy, şehit eşinin tabutuna kapanarak gözyaşlarına boğuldu.

2 korucu görevden dönerken şehit düştü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde görevden dönen geçici köy korucularının aracına PKK’lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 2 korucu şehit olurken 1 korucu da yaralandı.
Nöbet bitiminde araçla köylerine dönen geçici köy korucuları Esat Yeşil, Ahmet Demircan ve Tevfik Fırat dün saat 15.00 sıralarında Şemdinli ilçesine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümkıran Köyü Mevkii’nde PKK’lıların saldırısına uğradı.
Saldırıda Üzümkıran Köyü kadrosuna kayıtlı geçici köy korucuları Esat Yeşil, Ahmet Demircan olay yerinde şehit olurken, Tevfik Fırat’ta yaralandı. Yaralı korucu Fırat, Şemdinli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayın ardından Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk de hastaneye giderek yaralı korucu Tevfik Fırat’ı ziyaret etti olayla ilgili bilgi aldı. l HAKKARİ DHA