Gündem ‘Milletin derdi DEM değil, zam’

‘Milletin derdi DEM değil, zam’

24.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı liderlerinin eleştirilerine yanıt veren Özel, “Ağzınıza dolamışsınız; DEM, DEM, DEM. Milletin derdi DEM değil, zam, zam, zam. Bu zammı alacağız” dedi...​​​​​​​​​​​​​​

‘Milletin derdi DEM değil, zam’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Parti üzerinden CHP’ye yönelik eleştirilere de yanıt veren Özel’in konuşmasında öne çıkanlar özetle şöyle:

Haberin Devamı

MİLLETİN DERDİ GEÇİM: Grup toplantısı 2 saat sürebilir eğer Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediklerine cevap verme meşguliyetine girersek. 1 saat de Devlet Bey için konuşuruz. Ama milletin derdi ne Tayyip Bey’in, ne Devlet Bey’in söyledikleri. Milletin derdi geçim sıkıntısı. Türkiye’deki emeklilere sesleniyorum. Bu açlık, sefalet ücretini, sizi markete gidemez hale getiren bu ücreti kabul etmeyin. En düşük emekli maaşı 1 asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz. Bahçeli’ye de Erdoğan’a da sesleniyoruz. Ağzınıza bir dolamışsınız; ‘DEM, DEM, DEM’. Milletin derdi DEM değil, zam, zam, zam. Bu zammı alacağız.

EMEKLİ İÇİN ÖNERGE: Eminim itirazlar üzerine bir düzeltmeye niyetlenecekler. Öyle bin-iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz. En düşük emekli maaşını asgari ücret yapacak, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye ve direnişe davet ediyorum. Yapılması gereken ilk iş en düşük emekli maaşını asgari ücrete endekslemektir. İkinci iş en düşük maaşı genel ücret halinden, hem asgari ücrette hem de emekli maaşında çıkarmaktır. Üçüncü iş, bir iş çözülecekse yırtıldığı yerden dikilir. Prim güncelleme kat sayıları tekrar artırılmalıdır. TBMM’de CHP Grubu olarak en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için, hem de emeklilerin sefalet ücretleri almaması için gerekli önergeleri vereceğiz.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI UYARISI: Merkez Bankası krizimiz var. Dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli görevler yaptığını ifade ettikleri Gaye Hanım bankanın başına getirildi. Bir süredir Gaye Hanım’ın ailesi üzerinden bir şeyler yapılıyor. Bu kurumun ilgili denetleme mekanizmalarının harekete geçmesi, gerekirse Devlet Denetleme Kurulu’nun harekete geçmesi lazım. Öbür türlü AK Parti’nin iç çekişmelerinin Merkez Bankası’nda yürütülüyor olması kurumu yıpratmaktadır.