Gündem Miray bebeğin ölümüne neden olan doktorlara hapis istemi!

Miray bebeğin ölümüne neden olan doktorlara hapis istemi!

08.02.2022 - 14:52 | Son Güncellenme:

Fatih’te 7 yıl önce özel hastanede vücuduna 1 doz verilmesi gereken ilacın 10 doz verilmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edilen 6 aylık Miray bebeğin ölümüne ilişkin açılan davada yargılanan iki doktor hakkında 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Duruşmada savunma yapan doktorlardan E.K., bebeğe uygulanan ilacın panzehirinin hastanede olmadığı için uygulanamadığını söyleyerek, “Panzehir verilseydi yarım saat içerisinde hallolacaktı. Ailenin acısı büyüktür. Suçlu aranıyorsa o suçlu ben değilim” dedi.

Miray bebeğin ölümüne neden olan doktorlara hapis istemi

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
 
İstanbul’da Akciğer enfeksiyonu ve solunum yetmezliği şikayetleriyle özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alınan 6 aylık Miray Türkkan, 20 Kasım 2015 tarihinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ailenin şikayeti sonrası Miray bebekle ilgilenen doktorlar E.K. ve N.O.K hakkında, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan dava açıldı. İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya sanık doktorlardan E.K. ve taraf avukatları katıldı.

"İLK KEZ ÖLEN BEBEK ÜZERİNDE DENENDİ"

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını okuyan duruşma savcısı, bebeğe uygulanması gereken tedavinin normal düzeyden yüksek seviyede uygulandığını belirtti. Bebeğin ölümüne de bu yüksek dozda uygulanan ilacın sebep olduğu belirtilen mütalaada, sanıklardan doktor E.K.’nın daha önce bu tedaviyi uygulamadığı, ilk defa ölen bebek üzerinde uyguladığını kabul ettiği de anlatıldı. Diğer sanık N.O.K.'nin da bu tedaviyi uygulaması için devrettiği anlatılan mütalaada, her iki sanığın da tedbirsiz ve özensiz davranışları neticesinde bebeğin ölümüne sebep oldukları belirtildi. Her iki doktor sanık için de, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Haberin Devamı

"PANZEHİR VERİLSEYDİ YARIM SAAT İÇİNDE HALLOLACAKTI"

Mütalaanın ardından savunması sorulan sanık E.K., üzgün olduğunu söyleyerek, çocuk yoğun bakım uzmanı olmadığını söyledi. Miray bebeği yoğun bakıma kabul eden de tedaviyi uygulayanın da kendisi olmadığını söyleyen sanık, “Ben çocuk uzmanlığı almaya çalışan, verilen görevden kaçınmayan birisiyim. Hocaların önünde hastanın öldüğü gün de ben yoğun bakımda uzmanlık öğrencisiydim. Uygulanan ilacın panzehiri mevcuttur. Verildikten sonra 60 dakika etkisi biter. Fakat hastanede panzehir yoktu. Sonra Bakırköy’de bulmuşlar neden gidip almadılar bilmiyorum. Bakırköy’e taksiyle gidip ilacı alıp geldim. Ancak bebek ölmüştü. Panzehir verilseydi yarım saat içerisinde hallolacaktı. Ailenin acısı büyüktür. Suçlu aranıyorsa o suçlu ben değilim” dedi.