Gündem Mitinge taşlı saldırıda 15 kişiye gözaltı

Mitinge taşlı saldırıda 15 kişiye gözaltı

09.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önceki gün Erzurum’daki mitingine yapılan taşlı saldırıya ilişkin 15 şüpheli gözaltına alındı.

Mitinge taşlı saldırıda 15 kişiye gözaltı

Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri yaşanan olayla ilgili kamera kayıtlarını inceleyip, 19 şüpheliyi tespit etti.

Haberin Devamı

15 şüpheli gözaltına alınırken, 4 kişinin daha yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 14 zanlı ise gece saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

17 kişi taburcu edildi

Öte yandan, olayda yaralanan 17 kişi, kentte tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildi.

 CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada, Erzurum programının Valilik ve Emniyet’in bilgisi dahilinde olduğunu, Yakutiye Kent Meydanı’nda bir konuşma sonrası halk ve esnafın Cumhuriyet Caddesi boyunca selamlanacağını ifade etti. Dülger, “Valilik ve Emniyet’in bilgisi dahilinde bu konuda bildirimler yapılmış, aynı gün alanda halkın toplanması hedef alınmış, günlerce açık duyurular yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kızılay 2 kişiyi görevden aldı

Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez, İmamoğlu’na Erzurum’da yapılan taşlı saldırı için sosyal medya hesabından “Memlekette Hac dönemi erken başlamış. Konya’da ‘Her şey çok güzel olacak desene’ bekliyoruz” mesajını paylaşmış, Kızılay Selçuklu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dağlı ise “şeytan taşlamak isteyen yarın Anıt Meydanı’na gidebilir” ifadelerini kullanmıştı. Paylaşımlar kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, Türk Kızılay’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada iki Kızılay mensubu hakkında inceleme başlatıldığını ve her iki ismin de Kızılay faaliyetlerinden el çektirildiği belirtildi.-ANKARA Milliyet