Gündem Murat Kurum'dan İBB çalışanlarına özlük hakkı iyileştirme sözü

Murat Kurum'dan İBB çalışanlarına özlük hakkı iyileştirme sözü

17.01.2024 - 19:18 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına özlük hakkını iyileştirme sözü verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına özlük hakkını iyileştirme sözü verdi.

Haberin Devamı

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Bir haftadır gittiğim her yerde benzer şikayetlerle karşılaşıyorum. İBB’de veya iştirak şirketlerinde çalışan emekçi arkadaşlarım yanıma geliyor, özlük hakları ve maaşları konusundaki sıkıntıları ifade ediyorlar. Kimsenin şüphesi olmasın. Emekçi kardeşlerimizi ezdirmeyiz. Göreve geldiğimizde İBB ve iştiraklerde çalışanlarımızın özlük hakları ve maaşlarının iyileştirilmesi için hemen adım atacağız. 1 Nisan’ı bekleyin.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kurum: Esenler'imiz İstanbul'un parlayan yıldızı olmaya devam edecek

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Spor Kulüplerine yaptığı ziyaretlerin ardından Esenler Dörtyol Meydanı'nda bulunan AK Nokta'da vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum'a Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş da eşlik etti. Vatandaşlara seslenen Kurum, "Burada Esenler'de heyecan var. Davutpaşa'da heyecan var. Bir de Dörtyol'da, Kültür Merkezi'nde heyecan var. Gençlerimiz burada, yavrularımız burada, kadınlarımız burada, Esenler burada. Esenlerin mimarı Tevfik Başkanımız burada. Esenler ne diyor biliyor musunuz? Esenler bugün tüm İstanbul'a tüm Türkiye'ye 31 Mart akşamını müjdeliyor" dedi.

Murat Kurumdan İBB çalışanlarına özlük hakkı iyileştirme sözü

"BİR ÇOCUK PARKINI BİLE ESİRGEYENLERE KARŞI HEP DİK DURDUK"

Murat Kurum, "Esenlerin her sokağında her mahallesinde omuz omuza çalıştık. Güzel Esenler'imiz için çalıştık. Gençlerimiz, kadınlarımız için çalıştık. Kentsel dönüşüm projelerimize başladık. Gençlerimiz ve çocuklarımız huzur içerisinde oynasınlar diye Millet Bahçelerini yaptık. Bir çocuk parkını bile esirgeyenlere karşı hep dik durduk. Hep Esenler'imizin yanında durduk. Esenler bugün baktığımızda gerçekten sosyal donanım anlamında okul anlamında çok sıkıntılar çekmesine rağmen çok yol kat etmiş bir ilçemiz. Biz Tevfik Başkanımla birlikte inşallah Esenleri İstanbul'un cazibe merkezi yapmaya devam edeceğiz. Esenlerimiz İstanbul'un parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Bunu da 7/24 gençlerimiz için, kadınlarımız için yapacağız. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. Biz hep çalışmanın, eser üretmenin gayretinde olduk. Hiçbir zaman polemik içerisinde olmadık" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Murat Kurumdan İBB çalışanlarına özlük hakkı iyileştirme sözü

"İSTANBUL'DA YENİDEN YÜKSELİŞ DÖNEMİ BAŞLAYACAK"

Murat Kurum, "Sevgili kardeşlerim. Bizi hep çalışırken, sokakta göreceksiniz. Üretirken göreceksiniz. Gençlerimizle projelerimizi gerçekleştirirken göreceksiniz. Kadınlarımıza sokakta güveni ve huzuru yaşatırken göreceksiniz. Kadınlarımıza iş yerleriyle alakalı fırsatlar sunacağız. Kadınlarımıza evinde üretime destek sunacağız. Gençlerimiz eğitim atölyelerimizde geleceğe hazırlanacak. Ve bunu kiminle yapacağız biliyor musunuz? Esenlerin güzel insanlarıyla yapacağız. Sadece İstanbul diyeceğiz. Tek gündemimiz İstanbul olacak. İstanbul'un güzel halkı olacak. Esenlerin geleceği olacak. Hep birlikte bu mücadeleyi bundan öncesinde de olduğu gibi bundan sonra da Allah'ın izniyle Esenler'imizin, İstanbul'umuzun destekleriyle ve annelerimizin, babalarımızın dualarıyla yapacağız. Biz buna tüm yüreğimizle inanıyoruz. Ve İstanbul'da inşallah 31 Mart akşamı fetret dönemi bitecek. 31 Mart akşamı yeniden diriliş yeniden yükseliş dönemi başlayacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Murat Kurumdan İBB çalışanlarına özlük hakkı iyileştirme sözü

Kurum: 5 yılda kavgadan, kaostan kaybedilen yılları İstanbullulara geri kazandırmış olacağız

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum; Esenler Kültür Merkezi'nde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum'a Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş eşlik etti. Kurum, "Esenler'imizde Türkiye'nin ilk akıllı şehrinin adımları atılıyor. Kıymetli başkanımla birlikte tüm dünyaya örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdik. Esenlerin gençleri, kadınları mutlu olsunlar. Çünkü biliyoruz ki Esenler sadece ve sadece kendini ilgilendirmiyor. Esenler, tüm İstanbul'u tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir ilçemiz. Hem kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hem Esenlere her gün yeni yeşil alanlarla birlikte sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini burada omuz omuza vermeye çalıştık. Ve yine kentsel dönüşüm uygulama merkezlerine baktığımızda burada hizmette, eserde yenilik ve öncü hizmetler hayat buluyor" dedi.

Haberin Devamı

"BİZİM DERDİMİZ İSTANBUL'UMUZA 5 YILDIR VERİLMEYEN HİZMETİ VERMEKTİR"

Murat Kurum, "Değerli kardeşlerim, şunun altını önemle çiziyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi son 5 yılda hizmet ve eser anlamında Esenler Belediyemizle bile yarışamaz. Yanından dahi geçemez. Belediyecilik, dert ister, aşk ister, sevda ister. Biz 5 yıl boyunca Tevfik başkanımızla bu dertle çalıştık. Hep ne diyoruz biz kollarımızı boş yere sıyırmayız. Bir elimizle İstanbul'umuzun 39 ilçesinde kentsel dönüşüm yaparken bir elimizle yeşil alan ve millet bahçesini İstanbullu kardeşlerimize kazandırdık. Bir taraftan trafik sıkışıklığını bitirecek hamlelerimizi yaparken diğer taraftan alt yapı anlamında şehirlerimizi güçlendirecek yatırımlar yaptık. Bizim derdimiz İstanbul'umuza 5 yıldır verilemeyen ama sonu a kadar hak ettiği o hizmetleri vermektir. Mevcut İBB yönetimi tarafından bilerek ve isteyerek gerçekleştirilen bu çözümsüzlük ortamını tamamen dağıtmak için bir sorumluluğumuz var. Bunlar bilinçli bir programla kasıtlı olarak İstanbul'umuzu durdurdular. Biz göreve geleceğiz ve İstanbul'un geleceğine kast eden bu yaklaşımı sizlerle birlikte sonlandıracağız. İstanbul'umuzda halkımızın yanında olacağız. Hep yoldaşı olacağız" ifadelerini kullandı.

Murat Kurumdan İBB çalışanlarına özlük hakkı iyileştirme sözü

"İSTANBUL YARALI BİR ŞEHİR OLDU"

Kurum, "5 yılda kavgadan, oluşturulan kaostan kaybedilen yılları hızlı bir şekilde 31 Mart'ta hızlı bir motivasyonla geri İstanbullulara kazandırmış olacağız. İstanbul yaralı bir şehir oldu. Biz bu kaosu iletişimsizliği, gördüğünüz bu noktada sadece bahanelerin arkasında sığınan bir yönetim anlayışını değil, istişareyi, uyumu ve başarıyı tüm belediye başkanı arkadaşlarımla birlikte sergileyeceğiz. Biz göreve geldiğimizde İstanbullular azla yetinmeyecek. Güzelini bekleyecek ve hep birlikte bu çalışmaları yapacağız. Esenlerli kardeşlerimize sormak istiyorum; 31 Mart akşamı İstanbul'da Esenler de hep birlikte yeniden İstanbul diyecek miyiz? Fetret dönemini hep birlikte bitirecek miyiz? Bütün İstanbulluları kucaklayacak mıyız? Allah hepinizden razı olsun diyorum. Hepinizi çok seviyoruz. Sağ olun, var olun" diye konuştu.