Gündem Ne zaman emekli olurum?

Ne zaman emekli olurum?

23.11.2016 - 10:11 | Son Güncellenme:

Tüm özel sektör çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerine yönelik online SSK ne zaman emekli olurum uygulaması sunuluyor. İnternet üzerinde SSK ne zaman emekli olurum hizmeti tüm vatandaşlar tarafından kullanılabiliyor. Online SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK emeklilik tarihini öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor.

Ne zaman emekli olurum

21.yüzyıl dünyasında insanlar yaşamlarının her alanında çok önemli çözümler sağlaması nedeni ile internet altyapısını karşı karşıya kaldığı tüm ihtiyaçları konusunda etkin biçimde kullanıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri de sigorta mükellefleri, emekliler ve vatandaşlar tarafından son derece yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi olan vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan birisi olan SSK emekliliklerinin ne zaman tamamlanacağı bilgisine SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden yanıt bulabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl akıllı cihaz teknolojileri, dünyanın her yerinde insanların internete bulunduğu her noktadan kolay ve hızlı bir şekilde erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan internet hizmetlerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilen ve kullanabilen vatandaşlar reel işlem kanallarını kullanacakları işlemlerine göre hem daha kolay hem de daha hızlı bir şekilde internetten işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de vatandaşların, internetin işlemler konusunda sağlamış olduğu önemli hizmet kalitesi standartlarından kamu hizmetlerinde de faydalanabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojileri etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Türkiye’de bu alanda lider kamu kurum ve kuruluşlarının başında kendisine yer edinen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet üzerinde oluşturulan e-SGK ağı uygulamaları son dönemlerde yoğun ilgi görüyor. Bu çerçevede Türkiye’nin en geniş kamu hizmet ağı olma özelliğine sahip olan e-SGK ağı uygulamaları arasında bulunan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması da yoğun ilgi görüyor.

Türkiye’de özel sektör alanında çalışan ve emeklilik hayalleri kuran SSK mükelleflerinin SSK emekliliklerini ne zaman alabilecekleri bilgisine son derece pratik ve kolay bir şekilde ulaşabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile internet üzerinde SSK ne zaman emekli olurum hizmeti sunuluyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik platform üzerinde yer alan her bir dijital hizmet uygulamasını olduğu gibi online SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını da 7 gün 24 saat kullanabilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ilk olarak cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, erken yaşlanma durumu ve malullük durumu bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Daha sonra ise SSK prim ödeme gün sayısı, fiili hizmet süresi, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik-sanatçı gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi büyük bir önem arz ediyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulamasında bu bilgilerin doğru olarak girilmemesi durumunda alınacak sonuçlar hatalı olabileceğinden daha önce sigortalılık bilgilerinin teyit edilmesi öneriliyor.

Yazarlar