Gündem Ne zaman emekli olurum sorusu için emeklilik yaşı hesaplama!

Ne zaman emekli olurum sorusu için emeklilik yaşı hesaplama!

04.06.2016 - 10:59 | Son Güncellenme:

Değişen Sosyal Güvenlik Sistemimiz içerisinde, Ne zaman emekli olurum? Sorusu en sık sorulanlar arasındadır. Ne zaman emekli olurum sorusuna en hızlı ve en kolay yanıtına, E-SGK aracılığıyla online olarak da ulaşabilirsiniz. E-SGK’ nın online olarak sunduğu tüm hizmetlere ve dolayısıyla Ne zaman emekli olurum? Sorgu ekranına, E-Devlet platformu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum sorusu için emeklilik yaşı hesaplama

Ülkemizin Sosyal Güvenlik Sistemi’ nde son yıllarda yaşanan gelişmeler ve yeniden yapılanma süreci, neredeyse tüm sistemin yenilenmesine sebep oldu. Ülkemizde çalışan herkesi ilgilendiren bu değişiklikler arasında, prim gün sayısından, emekli olma günü ve zorunlu yaşı gibi pek çok ayrıntı bulunuyor. Bu durum çalışanların sigortalılık süreçleriyle ilgili olarak pek çok soru sormasına ve sürekli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla çeşitli sorgulamalar yapmasına neden oluyor. Özellikle Ne zaman emekli olurum? Sorusu, yapılan değişiklikler ile hemen herkes için farklı sonuçları olan yanıtları bulunuyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu, tüm Sosyal Güvenlik Sistemi’ ni tek çatı altında toplayan bir kurum olarak kurulduğu ilk günlerden itibaren süren yeniden yapılanma süreci içerisinde, sürekli olarak yeni değişiklikler ve geliştirmeler yapılmaya devam ediliyor. Bununla birlikte, özellikle elektronik ortamın, tüm kurum üyeleri için verimli bir şekilde kullanılması konusunda, en hızlı çalışmayı yürüten ve bu alanda yaptığı alt yapısal düzenlemelerle, kuruma üye olan herkesin internet aracılığıyla pek çok sorursuna yanıt bulunmasını sağladı. Yeniden yapılanma süreci içerisinde E-Devlet platformuna çok hızlı bir şekilde entegre olabilen SGK, sürekli olarak gerekli alt yapı çalışmalarının sonuçlanmasına paralel olarak, yeni hizmetlerin online olarak sunulmasına devam ediyor. Ne zaman emekli olurum? Sorusunun en hızlı yanıtına ulaşabileceğiniz E-SGK, E-Devlet platformu üzerinden pek çok başka sorgulamayla birlikte ulaşılabilen bir sorgulama türüdür. E-Devlet platformu üzerinde kuruma ait modül olan E-SGK’ ya ulaşabilen herkes, Ne zaman emekli olurum? sorusunun yanıtını hızlı bir şekilde alabiliyor. Gerekli kimlik doğrulama araçlarına sahip olan her Türk vatandaşı’ nın ulaşabileceği E-Devlet, vatandaşlık numarası ve kişisel olarak PTT aracılığıyla alınabilen E-Devlet şifresi aracılığıyla girilebilen bir platform. Platforma girdikten sonra, online olarak sunulan pek çok hizmete, kamu hizmeti vermekte olan tüm kurumların online hizmet modüllerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun E-devlet platformu üzerinde ki modülü olan E-SGK’ ya tıklayarak, kurumun sunduğu tüm online hizmetlerle birlikte, Ne zaman emekli olurum? Sorgusuna yapabileceğiniz bölüme de ulaşmış olursunuz. Ne zaman emekli olurum? Sorgulaması için gerekli olan bilgilerin ekrana girilmesiyle birlikte, tüm çalışma zamanınızla birlikte, emekli olabileceğiniz günün tarihine ulaşabiliyorsunuz. Ne zaman emekli olurum? Sorgulaması yapılabilmesi için, kuruma üye olan tüm vatandaşlarımızın gerekli prim gün sayısı, işe başlama tarihi ve benzeri bilgileri ekrana girmesi gerekiyor. Bununla birlikte tüm bu bilgilerin sorgulanması şansına da sahip olabildiğiniz E-SGK, aracılığıyla, resmi sigorta detaylarınızı öğrenebilir ve Ne zaman emekli olurum? Sorgulamasını kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
İnternetin avantajlarıyla, yaşamlarımızın standartlarını her geçen gün yükseltmesine kayıtsız kalmayan devletimiz, tüm kurumların bir genel platform aracılığıyla, vatandaşlara çok geniş bir yelpazede online hizmet sunabilmesini sağlamıştır. E-SGK, sosyal güvenlik sistemimize üye olan herkes için gerekli pek çok sorgulamanın kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceği bir online hizmet platformudur.