Gündem ‘Nevruz terörün günü değil’

‘Nevruz terörün günü değil’

23.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında Nevruz Bayramı’nı kutlarken, isim vermeden “Bu nevruz ve dönem Öcalan’ı özgürleştirme dönemidir” diyen HDP’li Ahmet Türk’e sert yanıt verdi.

‘Nevruz terörün günü değil’

Akşener, “Nevruz sevginin, kardeşliğin ve birliğin günüdür; katile özgürlük dilenme günü değildir, düşmanlığın günü değildir, terörün günü değildir. Bizim için nevruz, bastığı toprağı cennet vatan bilenlerin günüdür; vatanın her değerine düşman olanların günü değildir. İYİ Parti iktidarında, bahar bayramımız nevruzumuzu resmi tatil olarak hep birlikte kutlayacağız. Emin olun, çok az kaldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şiddet yasası

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik kanunun birileri tarafından tartışmaya açıldığına işaret eden Akşener, bu durumdan sadece kendilerinin değil AK Parti’de siyaset yapan kadınların da rahatsız olduklarını söyledi. Akşener, şöyle devam etti:

“Aile Bakanı bile o koltukta otururken böylesine ucube bir tartışmayı millete açıklayamayacaklarını biliyor. AK Parti’nin grup Başkanvekili ‘6284 kırmızı çizgimiz’ dediği için hedef haline getirildiğini, bunun esas sebebinin de kadın olmasından kaynaklandığını, eğer konuşan bir erkek olsaydı sorun olmayacağını söylüyor. Evet, doğrudur. Bu ülkede konuşan kadınlar sevilmiyor. Korkmayan, susmayan, inandıklarını savunan kadınlar mobbinge, linçe, tacize uğruyor. Ama razı olmayacağız. Susmayacağız, pes etmeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın; biz her daim konuşan kadınları savunacağız. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz ne kadar farklı olursa olsun mesele kadınların davası olduğunda, Özlem Hanımla da elbette amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız.”

Haberin Devamı

Deprem ve sel felaketine ilişkin şuursuzca açıklamalar yapıldığını belirtirken Tarım ve Orman Bakanı’nın “sel 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu” ifadelerini örnek gösteren Akşener, “Ondan feyz almış olsa gerek, Şanlıurfa Belediye Başkanı da çıktı ve dedi ki; ‘Sel felaketinde belediye olarak hiçbir sorumluluğumuz yok’. Yahu bu nasıl bir şuursuzluktur? Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Yuh olsun, yazıklar olsun” dedi.

Karaman ve Zan’a rozet

Akşener toplantıda ayrıca, partiye yeni katılan, aralarında eski milli futbolcu Gökhan Zan ile eski teknik direktör Ünal Karaman’ın bulunduğu kişilere partisinin rozetini taktı.

‘Nevruz terörün günü değil’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.